Boeken voor boeken van de Lions

ERMELO - Woensdagavond hebben de bewoners van woonzorgcentrum De Amaniet, in een goed bezette Brasserie, een boekenkar in gebruik genomen. Dankzij een actie van de Lionsclub Harderwijk en de medewerking van de Bibliotheek Noordwest Veluwe kunnen de bewoners van De Amaniet voortaan gratis elke twee maanden kiezen uit zo'n 50 lees- en platenboeken om te lezen of door te bladeren.

Om deze nieuwe, gewenste voorziening voor de bewoners te vieren had welzijnscoördinator Tirza de Lange een heus boekenbal georganiseerd. De fraaie muzikale omlijsting van dit gebeuren, in de vorm van een Stroopwafelconcert met klassieke werken van o.a. Bach, Beethoven en Tchaikovsky en enkele moderne muziekstukken, werd verzorgd door een enthousiast en jeugdig strijkkwartet van het Harderwijks Strijkorkest. En dorpsdichter Sarah Scholts stond garant voor een passende poëtische aankleding met het voordragen van drie eigen gedichten en een origineel 'stroopwafelaarsgedicht'.

Boeken voor boeken

De 'Bibliotheekkar' werd officieel onthuld door twee vertegenwoordigers van de Lions, die uitlegden dat de boekenkar mogelijk werd gemaakt door de verkoop van tweedehands boeken, dus met 'boeken voor boeken'. Tijdens de pauze, met koffie en de echte 'concertstroopwafels', werd de inhoud van de boekenkar al aandachtig bewonderd door de aanwezigen.