DPG Media en BDUmedia verdelen titels 

ERMELO - Het Kontakt in Ermelo en Harderwijk zullen per 1 januari 2020 verdwijnen. De eigenaar van Het Kontakt (De Groot) en BDUmedia hebben besloten deze titels over te doen aan DPG Media.

Het Kontakt kwam begin 2002 in Ermelo. Eén van de initiatiefnemers hierachter was Natalie Overkamp. Ze was benaderd door de gemeente Ermelo omdat Wegener destijds de huis-aan-huis kranten (Ermelo’s Weekblad) omvormde tot abonnementskranten. Het Kontakt bracht daardoor de benodigde concurrentie. Sindsdien is er veel veranderd in het medialandschap.

'Herverkaveling'

Met de ontwikkelingen op het digitale vlak hebben papieren kranten het zwaar gekregen. Het aantal abonnementen loopt terug en de verdienmodellen staan onder druk. Daarom lijkt het onrealistisch om twee huis-aan-huis kranten in een plaats te handhaven. De verkoop van de Ermelose titel is dan ook een onderdeel van een groter geheel. Zo neemt de BDU het Puttens Weekblad over van de Persgroep (DPG Media). Er zal dus een ‘herverkaveling’ plaatsvinden waarna er nog één lokaal nieuwsblad zal blijven.

Behoefte

In het geval van Het Kontakt betekent dat dat de BDU in Harderwijk en Ermelo plaats maakt voor De Persgroep. Onlangs maakte de Barneveldse uitgever ook bekend te stoppen met de uitgaven Veluweland en Hoog & Laag. DPG Media zal de kranten integreren in zijn eigen edities, in Ermelo is dat Het Ermelo’s Weekblad. Directeur van BDUmedia Heiko Imelman zegt hierover het volgende: ,,Om kwalitatief lokaal nieuws te blijven publiceren in een dalende advertentiemarkt is er te weinig ruimte voor meerdere spelers in een gebied. Door de aan- en verkoop van titels wordt het bereik in het betreffende gebied versterkt. De adverteerder kan zo beter worden bediend. Daarnaast zien we dat er vanuit de lezer steeds meer behoefte is aan actueel lokaal nieuws. BDU wil graag inspelen op deze behoefte en zal in haar werkgebieden nog meer inzetten op actueel lokaal nieuws via de digitale en printuitgaven van onze nieuwsmerken."