Derde boek Ermelose schrijfster in de winkel

ERMELO – De Ermelose schrijfster Dianthe de Bruijne (21) heeft begin deze maand haar derde boek uitgebracht. De titel van het nieuwe boek is Uit de kunst – (geen) liefde op het eerste gezicht. Het boek is een vervolg op ‘Paars gras’, haar tweede boek.

Het boek kwam op 1 november uit en de schrijfster is ontzettend tevreden over het resultaat. ,,Het gehele uitgeefproces eiste soms best wat tijd. Ik had namelijk een erg lang verhaal geschreven, tot over de 100.000 woorden. Uitgeverij Boekscout was erg enthousiast, maar wilde wel dat er woorden geschrapt werden. Dat was niet makkelijk, maar ik heb het uiteindelijk toch gedaan.’’ Zus Rozanne heeft de cover ontworpen met een afbeelding van de hoofdrolspeelster Aimee uit het boek. ,,Het was overigens wel een keer leuk om over minder perfecte hoofdpersonages te schrijven, want Aimee is totaal het tegenovergestelde van haar moeder, de hoofdpersoon uit mijn voorgaande boek Paars gras.’’ Volgens De Bruijne maakt dit de karakters veel realistischer.

Zekerheid

Personages uitdenken, een verhaallijn verzinnen, alles in de eigen hand hebben, dat zijn de leuke kanten van het schrijven, vindt De Bruijne ,,Daarbij vind ik het fijn dat je bepaalde gebeurtenissen kunt verwerken door erover te schrijven’’ Ze geeft als voorbeeld haar stage die niet liep zoals ze gewenst had. ,,Door over een stage te schrijven en Aimee op te zadelen met problemen die ik ook heb ervaren, kon ik dit alles goed verwerken. Het gaf me zekerheid. Schrijven geeft me sowieso veel zelfvertrouwen. Een gevoel dat ik ergens goed in ben.’’ Ze vult dit wel aan met de opmerking dat haar verhalen niet zo realistisch zijn als het echte leven. Haar boeken zijn meer humoristisch, luchtig en leuk voor alle leeftijden.

Overal inspiratie

De droom van de Ermelose is schrijfster worden. En dankzij uitgeverij Boekschout staan er nu al drie boeken op haar naam. En dat is iets waarvoor ze de uitgeverij ontzettend dankbaar voor is. ,,Ik hoop nog ene keer bij een bekende uitgeverij terecht komen en aan het werk gaan als een fulltime auteur.’’ Al realiseert ze zich dat het niet eenvoudig zal zijn om een plekje te bemachtigen in de schrijverswereld. En ze blijft schrijven waardoor haar schrijfstijl zich ook verder ontwikkelt. ,,Vorig jaar heb ik alweer een verhaal afgrond en momenteel ben ik bezig met een verhaal dat zich afspeelt in de jaren 50. Ik kan eigenlijk overal inspiratie voor mijn boeken uit halen. Uit verhalen, gebeurtenissen, films, de natuur, maar ook bepaalde mensen spreken me aan. Soms heeft iemand zo’n bijzonder karakter dat ik denk: daar móet ik gewoon over schrijven.’’ Aan inspiratie heeft de jonge schrijfster dan ook geen gebrek. ,,Ik hoop dat er in de toekomst nog vele boeken onder mijn naam mogen verschijnen.’’ Het boek ‘Uit de kunst’ is te koop bij Riemer&Walinga boekverkoopers en kost € 21,99. Daarnaast is het te koop via de webshop van Boekscout.