Effectieve windmolens in het buitengebied

ERMELO – Op dinsdag 3 maart is er in De Dialoog een informatiebijeenkomst over het Windpark Horst en Telgt. Dit Windpark is een initiatief van de Werkgroep Duurzame Energie vanuit de Buurtvereniging Horst en Telgt, in samenwerking met Prowind BV. Zij nodigen hierbij alle geïnteresseerden uit.

Het doel van de, in 2017 ingestelde Werkgroep Duurzame Energie, is om mee te denken over grootschalige opwek van groene energie in het buitengebied. De Werkgroep is aan de slag gegaan om een project te realiseren waarbij de voor- en nadelen eerlijk verdeeld worden. De Werkgroep heeft zelf onderzoek gedaan naar verschillende partijen en kwam uiteindelijk uit bij Prowind BV, een energieprojectontwikkelaar die samen met de landeigenaren en omwonenden in Horst&Telgt nu aan dit energieproject zal gaan werken. Er is met zo’n twintig landeigenaren een opzet gemaakt voor een sociall plan. Omdat de Werkgroep en Prowind vinden dat ook andere inwoners, dan die in het buitengebied Horst en Telgt, van dit Windpark moeten kunnen profiteren, willen ze dit plan graag breder bespreken, dus met alle inwoners van Ermelo.

Vragen

Op de bijeenkomst van 3 maart worden de plannen toegelicht en horen de organisatoren graag reacties hoe Ermeloërs tegen dit plan aankijken. De bijeenkomst vindt plaats in De Dialoog en begint om 20.00 uur. Iedereen wordt hierbij van harte uitgenodigd, vooraf aanmelden is niet nodig. Wie vooraf al vragen heeft kan die alvast mailen naar Jörn Maathuis, directeur projectontwikkeling Prowind: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar Fréderique Wiertsema, locatieontwikkelaar windenergie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Op 28 januari j.l. vond er in Ons Huis een bijeenkomst plaats met de grondeigenaren en Prowind. Een verslag van die avond is hier te vinden.