Aangepaste feestelijkheden voor gedecoreerden

ERMELO – Vanmorgen mocht burgemeester André Baars alsnog Koninklijke onderscheidingen uitreiken. Ruim twee maanden na Koningsdag kregen acht Ermeloërs alsnog hun lintje. Niet opgespeld, vanwege de anderhalvemeterregel, maar in een etui met daarin de medailles. 

De acht Ermeloërs werden in april al op de hoogte gesteld van het feit dat ze een lintje kregen. Vandaag was het dan ook geen verrassing. ,,Geen smoezen om jullie naar het gemeentehuis te lokken,” melde Baars vanmorgen. Niettemin werden de gedecoreerden ruimschoots in het zonnetje gezet.

Felicitaties

Jan van Aller, Gré Hooijmeijer, Geurt van den Ham, Hendrika Kist-Mulder, Gerrit en Wilma Mulder, en Lijsje van Aller-Wallet kregen de onderscheiding als Lid in de Orde van Oranje Nassau. De gepensioneerde veearts Jan Togtema kreeg de onderscheiding als Ridder in de orde van Oranje Nassau. Partners mochten de onderscheidingen vanmorgen opspelden. Natuurlijk waren er ook bloemen en een groepsfoto. ,,Normaal zouden we nu het Wilhelmus zingen, maar ook dat zit er vanwege de coronamaatregelen niet in,” aldus Baars. Wel werd gezamenlijk het glas geheven. En natuurlijk was er gelegenheid om iedereen te feliciteren.