Van der Velden met verlof

ERMELO – Wethouder Leo van der Velden heeft afgelopen week de media opgezocht omdat hij een onderzoek wilde naar het handelen van burgemeester André Baars. De relatie binnen het college is hierdoor verstoord en Van der Velden is tot na het zomerreces met verlof. De raadsleden maakten zojuist bekend geen onderzoek te starten naar het handelen van de burgemeester.

De burgemeester en collega-wethouders betreuren de uitspraken die door Van der Velden aan Ermelo van NU gedaan zijn. Zij noemen het principieel onjuist en onverstandig om als college of lid van een college via de krant of een ander medium te communiceren dan wel te reageren op collega's. Ook de Ermelose fracties zijn niet blij met de uitspraken. 'Het beschadigt personen en betrokken partijen en het leidt af van waar het in Ermelo zou moeten gaan: een goed en deugdelijk bestuurde gemeente. Met 'namen noemen' is niemand gebaat en hiervoor heeft de wethouder inmiddels zijn verontschuldigingen aangeboden.' Zo luidt de verklaring.

Inhoudelijk wil niemand reageren. Op dit moment beraadt het  college zich – samen met de gemeenteraad – eerst intern op de kwestie. Het college benadrukt dat het zijn werk  in dienst van de Ermelose samenleving gewoon blijft uitvoeren. Overigens benadrukt het college dat het bezoek van Leo van der Velden aan de horecagelegenheid een privé aangelegenheid is.