Plein opnieuw ingericht

ERMELO - Afgelopen zaterdag is het park aan het Pretoriusplein officieel geopend. De werkgroepleden hebben deze opening, samen met buurtbewoners, georganiseerd. De aanleg van het 'Pretoriuspark' is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen bewoners en gemeente

Het terrein waar tot vorig schooljaar het schoolgebouw Prins Willem Alexanderschool stond is samen met bewoners uit de buurt opnieuw ingericht. Een werkgroep van bewoners nam hiervoor de eerste stap en kwam met ideeën voor de tijdelijke inrichting. Bewoners en medewerkers van de gemeente gingen samen aan de slag. In november 2019 werden schetsontwerpen gepresenteerd aan de rest van de buurtbewoners. Zij waren positief en de schetsen werden veranderd naar een echt ontwerp en daarna naar de daadwerkelijk uitvoering.

Spelen en ontmoeten

Er zijn looppaden en een jeu-deboules baan. Ook zijn er acht parkeerplaatsen bijgekomen aan de rand van het park. Voor de kinderen is er onder andere een waterpomp met een houten uitstroomvoorziening. Deze is gemaakt van een oude boom. ​​​​​​​De houten trappen en scheidingswanden zijn gemaakt van hout uit de Veluwse bossen. De picknicktafels op het ‘buurtterras’ zorgen voor een fijne plek om te ontmoeten in het park. Het onderhoud en beheer komt voor het grootste deel van het terrein bij de gemeente te liggen. Ook is er een moestuin, die wordt onderhouden door bewoners.