Kopen in je eigen dorp

ERMELO - Twinns is op slot. Het is mis gegaan en daar baal ik van. Casper zat er 15 jaar in, Sander daarvoor en nog veel langer geleden Rob en Jan-Andries. Twinns is heel erg Ermelo. Ach je hoort wel 'ns wat, het zat de laatste jaren niet goed en zo'n omgehakte boom helpt ook niet. Maar desalniettemin spijt het mij heel erg dat Twinns nu dicht zit.

Achteraf vraag je je af waarom het zo is gegaan. Rechtszaken, hoorzittingen, ruzie en gedoe. Dat is niet de core business van een kroeg. En van de gemeente ga je het natuurlijk niet winnen. Zij hebben wat jij niet hebt: eindeloos uithoudingsvermogen. Wil je wat bereiken dan moet je vriendjes blijven want als het aan de advocaten overgelaten wordt ben je kansloos. Anders was Twinns nog wel open geweest.Maar goed, ik baal er van. Casper zit nu thuis, althans zijn huis wordt geveild dus dat zal wel een recreatiewoning worden. En daar word je ook niet blijer van. Opnieuw beginnen in dat soort omstandigheden is sowieso niet zo heel makkelijk. Dus Casper, vanaf hier: hartstikke veel sterkte!

Crisis

Van de week ook Doppenberg Montage failliet, er zit blijkbaar nog wat narigheid aan het eind van de crisis. De afgelopen jaren is er veel geld in rook op gegaan, de reserves zijn maar heel dun en als het dan even tegenzit kukel je om. Wat dat betreft kan 'k niet anders dan heel erg aanbevelen om te kopen in je eigen dorp. Door je aankopen ondersteun je de ondernemers en help je hen de kop weer op te steken. Zo'n visboer, een parketzaak, kaasboer of delicatessenwinkel, ze hebben je echt allemaal nodig. Dus als 't even kan, op de fiets naar het dorp en daar boodschappen doen! Want als jij het niet doet, doet niemand het!