Kwestie van smaak

ERMELO - En toen woei de boel weg. Alle energie, die voorbereidingen, alle mooie Dickens kostuums, ze waren niet opgewassen tegen het frisse herfstweer dat vanaf een uur of drie de Langste Kerstmarkt van Nederland teisterde. En in de avond ging het ook nog eens stormen, daar was de Serious Request actie van Ermelo niet tegen bestand. De boel ging de vrachtwagen in. Als het al de lucht niet in was gevlogen.

Zo'n kerstmarkt in Ermelo is wel een ding hoor. Dagen ervoor worden bondjes gesloten, de Ermelose Frietzaak stond bij Nienke In Ermelo, Smokey Arjen deed het bij de Molenaer en In de Volksmond deed aan een speciaal Serious Request menu. De jongens in de Enk schitterden onder hun kerstverlichting - maar deden verder niet zo veel -, en 't stond natuurlijk weer vol met allerlei spullen die je alleen op jaarmarkten ziet. Maar de vibe was goed deze keer. Vorig jaar zat de helft van Ermelo in die verbouwing en werd me toch een boel geklaagd maar dit jaar niks daarvan. Zal wel door de nieuwe centrummanager komen.

Protocol

Wel jammer van die Serious Request Actie want het ging zo goed verdorie. Allemaal leuke mensen, top artiesten uit Ermelo, Zwolle en Utrecht, podiumpje met Peter achter de knoppen. Ruurd aan de overkant met drank en eten, Eelke Ankersmit en Thijs van der Meulen in de tent om SR15 tassen te signeren. And then came the rain. Eerst zachies, toen in de vorm van een KNMI waarschuwing (net geen code oranje) en toen vloog er ergens in de kerstmarkt een kraampje de lucht in. Daarna nam het protocol het over: sorry guys, we stoppen. Ondertussen was er toch meer dan 3.000 euro bij elkaar gespeeld, maar stel je voor dat het een mooie zomeravond geweest was, dat had pas geld bij elkaar gebracht!

Afsluiten

Ik stel voor om de kerstmarkt voortaan in de zomer te doen. Oh nee, dan hebben we er al een, de Ermelose Braderie. Wedden dat dat ook de langste braderie van Nederland is? Nou ja, als je maar lol hebt want aan de mensen die het organiseerden heeft het deze keer zeker niet gelegen! Alleen de volgende keer wel ophouden met die muziektent voor de ingang van De Enk want dat kan je niet maken. Hoe belangrijk vind je dat je bent als je zo'n heel winkelcentrum voor 't oog afsluit voor de buitenwereld met een muziektent! Dacht dat we dat na de laatste Fete de la Musique niet meer zouden doen? Plek zat daar op het Pauwenplein, draai 'm met z'n kont naar de Holtropstraat en het is nog steeds leuk. En als bijkomend voordeel: het lieflijke beeldensetje van het totaal niet bij elkaar passende beertje en de Pauw komt dan ook beter uit. Wie heeft dat trouwens zo bedacht? De enige overeenkomst tussen die twee dingen is dat ze een beeldhouwwerk genoemd worden, maar dan hoef je het nog niet zo fantasieloos bij elkaar neer te zetten! Kom op Ermelo, het is inderdaad een kwestie van smaak!