Stratenmakers voeren uit wat er op tekening staat

ERMELO – De stratenmakers van Bastiaan Infra zijn bezig met de laatste stukken van de Stationsstraat en De Enk. Net zoals in de andere twee delen van de Stationsstraat gebruikt de aannemer ook hier natuurstenen banden en gebakken klinkers. Ze voeren netjes uit wat er op tekening staat. Ook als het soms niet zo logisch lijkt. Maar zij hebben er verstand van, toch?

De bomen gaan naar het midden van de straat en bezoekers lopen straks dichter langs de winkels en de etalages dan nu het geval is. Op het Pauwenplein zijn een aantal bomen geplant en is het beeld de Pauw teruggezet. Bij De Bree is gedacht aan een grote parkeergelegenheid voor fietsers en men heeft er enthousiast een enorme hoeveelheid ‘fietsnietjes’ geplaatst. Dit keer grenzend aan de muur van De Enk. Logisch?

Beeld je eens in dat er met een braderie of op Koningsdag veel mensen hun fiets parkeren en gaan lopen. Dan moet je straks van goeden huize komen als je tussen al die nietjes, je fiets weer kunt bevrijden. Daarom namen we nu alvast, met één fiets, de proef op de som. Nu is er nog niet bestraat dus nu kan er nog wat aan gedaan worden.