Joop

ERMELO - Joop was geen import, zeker de achtste generatie Ermeloër en hij had het hart op de plek van DVS'33 zitten. Toen ik nog niet beter wist noemde ik ‘m wel eens de onderkoning van Ermelo en misschien was hij dat ook wel.

Joop Bakker kende iedereen en alles en liet dat zien in zijn drie periodes als voorzitter van DVS. Hij wás en ademde DVS, ook als hij er even geen voorzitter van was. Hij verbond, bemoeide zich, golfde mee, was vriend en deed zijn best om de gelegde verbindingen in de lucht te houden.

Pas een paar weken geleden hoorden we dat hij doodziek was. Toen we leerden dat er geen jaren overheen zouden gaan, was de schok groot. Zo snel, en Greet dan, en de kinderen? Joop is de 19e overleden en met hem verliezen we een vriend, een bestuurder en een Ermeloër van formaat. We herinneren ons Joop als de mede-vormgever van ons dorp, de man die DVS bracht waar het nu is, die de Businessclub van DVS oprichtte en groot maakte, zo’n beetje de meest succesvolle BC in het amateurvoetbal. De afgelopen 35 jaar heeft Joop zich geweerd en zijn energie gestoken in ons dorp. Daar zijn we met zijn allen beter van geworden en nu zijn we hem daar vooral heel dankbaar voor.

Volkerink