WerkCentraal

Corona zorgt naast 'shit' ook voor saamhorigheid

ERMELO – Restaurant De Boterlap is, net als alle andere horecagelegenheden, gesloten vanwege coronamaatregelen. Een trieste situatie, maar chefkok Omar Dahak kijkt graag vooruit. Hij gaat deze Kerst mensen helpen met koken. ,,Ik deel hiervoor één van mijn favoriete recepten, de truffelrisotto,” vertelt de chefkok.

Het recept, inclusief de exclusieve truffeltappenade en de risottorijst, zijn onderdeel van het lokale kerstpakket 'Let's talk about Xmas'. ,,Met allemaal producten van lokale ondernemers,” vertelt Ruurd Post, uitbater van brasserie De Volksmond. ,,Het is ontzettend leuk om zo samen te werken. Wij verzorgen de soep.”

Positief

Een aantal Ermelose ondernemers heeft de koppen bij elkaar gestoken en een bijzonder kerstpakket samengesteld. “Gezamenlijk wilden we het negatieve wat corona ons heeft gebracht, omzetten in iets positiefs,” vertelt ondernemer Bert Onderweegs. De afgelopen week is er hard gewerkt aan de kook-video en er is een heus reclamefilmpje gemaakt.  Het feit dat restaurants werden gesloten en agenda’s leeg raakten, heeft dus ook positieve dingen gebracht. ,,We kopen alle producten lokaal in. Met als gevolg dat er zo’n 15 lokale ondernemers betrokken zijn bij dit mooie kerstpakket," vertellen de initiatiefnemers. Koop Lokaal is dan ook een slogan die past bij dit product. ,,Samen de schouders eronder,” zegt Piet van der Meulen. Hij is met Fence4Events volledig afhankelijk van evenementen. ,,En, zoals we allemaal weten is daar een flinke streep door gegaan.

Samen

Er werd in Ermelo de afgelopen jaren veel georganiseerd en er was, zeker in de zomermaanden, van alles te doen. ,,Maar dat kan alleen als we leuke winkels houden en als we het vooral samen doen!” Onderweegs refereert aan het feit dat sportverenigingen, evenementen, maar ook scholen jaar na jaar een beroep hebben gedaan op de winkeliers in het dorp. ,,En als we nu niks doen, vallen er een aantal om. Dat heeft dat grote consequenties voor veel evenementen, maar ook voor verenigingen. Denk aan sponsoring. Nu is het moment om in actie te komen! Dat kan door dit prachtige lokale kerstpakket te bestellen.” Natuurlijk is dit voor bedrijven, maar ook particulieren kunnen een pakket bestellen. ,,Ook een leuk cadeau om weg te geven aan iemand die dit verdient,” aldus Onderweegs.

Bestellen

In het kerstpakket zitten allerlei heerlijke ingrediënten die men kan gebruiken voor het recept van chefkok Omar, maar natuurlijk past het ook bij andere gerechten. Ilja Schouten van het Drankenkabinet zorgt voor bijpassende wijnen. Ook zit er van alles in voor een kaasplankje, koffiebonen van Vanneau Café en een speciaal likeurtje. En om dat geheel af te maken doen we er chocoladerepen van Krak bij. Mark Schimmel, ook uit Ermelo, maakt de (h)eerlijkste chocolade. De kerstpakketten kosten € 65,- (inc. Btw) maar de winkelwaarde is minstens €90,-. www.letstalkaboutxmas.nu