WerkCentraal

Fitnessclub opent 24/7 de deuren

ERMELO - Juist in deze tijd is voldoende bewegen essentieel. Maar wanneer? En hoe combineer je dat met een volle agenda? Bij de fitnessclubs van Get Healthy kunnen mensen vanaf maandag 21 december 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar fitnessen. Ondernemer Olav Pranger springt met zijn clubs in Harderwijk en Ermelo in een gat in de markt. ,,De vraag is er en wij gaan dit aanbieden zodat wij nog meer mensen kunnen gaan helpen bij het ontwikkelen en met plezier onderhouden van een gezondere leefstijl."

Het is een vreemd jaar met onmogelijkheden, maar ook kansen. Pranger blijft ondanks de tegenslagen door COVID-19, positief. ,,Ik ben altijd op zoek naar de volgende stap," zegt de ondernemer. Regelmatig stel ik mezelf de vraag hoe wij nog beter meer mensen kunnen helpen?" De mogelijkheid om op ieder moment te kunnen sporten is wat Pranger betreft die volgende stap. ,,Wij willen geen gas terugnemen, maar juist het gaspedaal indrukken. Wie ballen toont wordt beloond, dat is een principe waar ik van overtuigd ben."

Ruimte

Sportscholen moesten dit voorjaar noodgedwongen door de coronacrisis hun deuren sluiten. Een tegenslag, maar het gaf gelijk ook ruimte voor nieuwe ideeën. Pranger: ,,In een periode waarin er ons vooral beperkingen zijn opgelegd, gaat Get Healthy beperkingen nu uit de weg ruimen en kan er nog voor de kerst 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar gesport worden." Door 24/7 te openen wil Get Healthy meer waarde leveren aan de leden en andere mensen enthousiasmeren om ook voor Get Healthy te kiezen. ,,Tegelijkertijd willen we ook een duidelijk signaal afgeven. Focus je op waar je wel invloed op hebt en zet daar maximaal op in, juist nu!"

Laagdrempelig

De Ermelose ondernemer maakt Get Healthy tegelijkertijd laagdrempeliger. De abonnementstarieven starten vanaf 19 euro per maand. ,,Ja, dit is wel het studententarief," legt Pranger uit. ,,Check voor alle informatie onze website, www.get-healthy.nl. Al onze 'Way of Life memberships', zoals wij ze noemen zijn inclusief fitness, groepslessen, gebruik van onze voedingsapp en voedingstips als je daar behoefte aan hebt!" Voor snelle beslissers heeft Get Healthy een mooie korting bij voorinschrijven. Je betaalt dan geen intakekosten en sport tot 1 januari gratis! "In geval van een lockdown kan je je membership kosteloos laten pauzeren." voegt Pranger toe.

Elektronisch

Een fitnessclub die 24 uur per dag open is, ook op zaterdag en zondag, hoe ziet dat eruit? Pranger: ,,Onze leden hebben een ledenpas en krijgen daarmee elektronisch toegang tot onze clubs in Ermelo en Harderwijk, ook als ons team niet aanwezig is. De lampen gaan automatisch aan en men kan zo gebruik maken van alle ruimtes en toestellen." Onze trainers zijn minimaal veertig uur per week aanwezig om de deskundige en betrokken begeleiding te bieden waar we om bekendstaan. ,,Onze leden kunnen er dus voor kiezen om onder begeleiding te komen fitnessen," legt de gedreven ondernemer uit. ,,Dat is handig als je nog niet zoveel ervaring hebt of bijvoorbeeld kampt met een blessure." Wie technisch vaardig is en weet hoe de trainingsmaterialen werken, kan zelf aan de slag wanneer ze maar willen. ,,En komt het in verband met je andere verplichtingen beter uit om om 6:00, 23:00 of op zondagmiddag te gaan fitnessen? Dan kan dat! Je kan natuurlijk ook onder begeleiding starten en na verloop van tijd ook zonder begeleiding komen fitnessen."

Noodscenario's

Pranger verwacht niet dat mensen middenin de nacht willen sporten. Maar er zijn wel veel mensen die het lekker vinden om 's ochtends vroeg bijvoorbeeld een workout te doen. ,,Anderen willen graag op zaterdagavond of op Tweede Kerstdag. En dat zijn veelal tijden waarop normale sportscholen dicht zijn." Overigens heeft Pranger ook aan noodscenario's gedacht. ,,Er is een noodknop in beide clubs aanwezig waarop gedrukt kan worden, hulp is dan binnen 15 minuten ter plaatse. De ervaring bij vergelijkbare concepten elders in het land is echter dat hier zelden tot nooit gebruik van gemaakt hoeft te worden," legt de ondernemer uit. ,,Wij vertrouwen hier op die statistieken."