'Het is leuk als kinderen iets kleuren wat ze herkennen'

ERMELO - Er zijn al veel boeken over Ermelo verschenen, maar een kleurboek was er nog niet. Sander en Ninotchka Berntsen van Plus Berntsen brachten daar verandering in. Afgelopen maandag presenteerde het stel de eerste exemplaren bij agrarisch kinderdagverblijf Knorretje.

Els Langelaan, eigenaren van het kinderdagverblijf, was blij verrast met de stapel Ermelose kleurboeken, waarin twee kinderfiguren, Bas en Babette, centraal staan. Deze figuren bezoeken allemaal herkenbare locaties en bezienswaardigheden in Ermelo. ,,Vorig jaar, toen ik de PLUS supermarkt aan de Burg. Langmanstraat overnam, heb ik me natuurlijk georiënteerd en kwam ik veel van de bezienswaardigheden tegen,” vertelt Sander Berntsen. ,,Ik werd dan ook gelijk enthousiast van het idee om een lokaal kleurboek te maken.” 

Samenleving

Het kleurboek is bij PLUS Berntsen te koop voor het symbolische bedrag van 1 euro (bij minimale besteding van 25 euro). ,,En de actie zou niet compleet zijn als er niet gespaard kan worden voor diverse kleurpotloden, stiften en waterverf van het merk Bruynzeel.” Berntsen vindt de binding met de samenleving erg belangrijk. Zo start na de zomer een sponsorcampagne voor verenigingen. En om daar alvast op vooruit te lopen, heeft Berntsen de voetbalverenigingen in een van de kleurplaten verwerkt. ,,Op het voetbalveld hebben Bas en Babette natuurlijk tenues aan van DVS’33, FC Horst en EFC’58. Het is leuk als kinderen iets kleuren wat ze herkennen.” Voor vakantiegasten is het kleurboek natuurlijk een leuke vakantieherinnering aan Ermelo.

Locaties

De illustraties zijn gemaakt door Eefje Kuijl. Ze maakte hierbij gebruik van een aantal Ermelose foto’s. ,,En als kinderen bepaalde locaties nog niet kennen, is het natuurlijk leuk om met ouders op de fiets te stappen op zoek naar de leuke plekjes in Ermelo,” aldus de ondernemer. Natuurlijk is er een kleurplaat van Molen de Koe, maar ook de Kanovijver, de Romein op het marskamp, kasteel Staverden, het zwembad en de watertoren zijn onderwerpen in het Ermelose kleurboek.