‘Dat wordt feest om al onze stemmers en klanten te bedanken’

ERMELO - Het zou natuurlijk een bekroning op hun werk zijn als Eveline en Isabel van den Broek in hun jubileumjaar ook nog zouden worden uitgekozen tot beste cafetaria van 2021. Nog meer eer dan in 2014 toen ze ook al een eerste prijs behaalden, maar dat was voor de Leukste Snackbar van Ermelo én Gelderland. Toch weer anders. En laten ze nu vanavond inderdaad uitgeroepen zijn tot beste Cafetaria van Ermelo en ook van Gelderland. En tot hun grootste verrassing ook als beste van Nederland.

Snackbar ‘t Speuldje uit Speuld werd vandaag gekozen tot beste cafetaria van Nederland. Nadat gisteren geen stemmen meer konden worden uitgebracht, was het wachten. Wachten op de uitslag. En eindelijk, vanavond werd bekend dat Snackbar ´t Speuldje niet alleen winnaar is van de gemeente Ermelo, maar ook van Gelderland en zelfs van Nederland. ,,We hebben gewoon alles gewonnen,´´ klinkt eigenaresse Isabel van den Broek enthousiast. Ze moet nog bijkomen van het goede nieuws. ,,We hadden al redelijk veel stemmen, maar de laatste paar dagen kwamen er zomaar driehonderd bij!´´ ´t Speuldje heeft dan ook niet zomaar gewonnen, het was een klinkende overwinning met 620 stemmen en een score van 9.65. Als provinciewinnaar kregen ze een score van 89.83. De nummer twee had een score van 55.07 en nummer drie 50.90, een enorm verschil. ,,Natuurlijk gaan we nu alle stemmers én alle klanten bedanken,’’ vertelt Van den Broek. Zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur kan iedereen een gratis softijsje komen halen.’’ Over een feestweek moeten moeder en dochter nog wat met het team sparren, maar dat komt er zeker. Kijk daarvoor op de social mediakanalen van ’t Speuldje.

Meedoen

,,Een klant attendeerde ons op deze verkiezing,'' vertelt Isabel van de Broek, ,,Anders hadden we het helemaal niet geweten en niet meegedaan. De nominaties liepen al een aantal weken, maar meedoen kan geen kwaad, dachten we nog.'' Hoe leuk is het dan dat je aan het eind van de verkiezing ziet dat je al de hoogste nominatie hebt van Ermelo, maar ook flink meer dan de nummer twee in Gelderland. Gisteren bleek dat er landelijk nog drie cafetaria’s waren met hoge scores, dus dat werd nog wel spannend. Meedoen is ook voor Isabel en Eveline van den Broek belangrijker dan winnen. ,,Het is sowieso natuurlijk een waardering door onze klanten en dat telt voor ons extra. Het is een bijzonder jaar voor ons geweest, eerst de feestweek vanwege ons jubileum en toen werd ook nog eens de weg in Speuld voor een half jaar afgesloten. Maar, we merkten toen wel dat de klanten ons bleven bezoeken, en dat is best wel bijzonder.''

Buurthuis

,,We zijn meer dan een snackbar,'' vertelden moeder en dochter in september al tegen Ermelo van NU. ,,Het is een soort van buurthuis waar mensen elkaar ontmoeten. Maar onze persoonlijke aandacht trekt ook veel vakantiegangers en die blijven ook terugkomen.'' En daarnaast heeft 't Speuldje ook altijd wat bijzonders op de kaart staan en worden er allerlei acties bedacht en uitgevoerd. Hiermee blijft 't Speuldje onder de aandacht en dat blijkt nu ook weer uit de uitslag van deze verkiezing.