'Het gaat om beleving' 

ERMELO - Er is een nieuwe speelgoedzaak in Ermelo. Het jonge ondernemerspaar Jordy en Martine Vincentie hebben een kleurrijke winkel met de naam Vikado geopend aan de Stationsstraat 85. Deze Ermeloërs bieden bijzondere, hippe spellen en speelgoed aan in de ruime winkel waar voor kinderen ook plaats is om te spelen.

In de etalage hangen luchtballonnen en voor de winkel een authentiek schommelpaard. ,,Het gaat om beleving,” vertelt Martine Vincentie. Ze is enorm enthousiast over alle merken die ze aanbiedt in de nieuwe winkel. ,,We ontdekten het speelgoed in het buitenland in hele leuke speelgoedwinkels. Daarna zijn we een webwinkel begonnen. Maar het mooiste is natuurlijk dat je het materiaal kunt zien en voelen.” Jordy en Martine hebben twee dochters van 3 en 6 jaar. ,,Zodoende zijn we ook beter gaan kijken naar speelgoed en het materiaal waar het van gemaakt is.” Zo zitten er plastic auto’s in het assortiment die gemaakt zijn van gerecycled plastic. Jordy: ,,Maar we verkopen ook veel houten speelgoed.” Hij komt uit de horeca, maar had altijd al het plan om zelf te ondernemen. ,,We willen ook graag mensen bij elkaar brengen om samen spellen te ontdekken,” vertelt hij. Het is dan ook de bedoeling dat er introductiebijeenkomsten komen waarbij meer uitleg gegeven wordt over populaire spellen.

Zorgvuldig

In de winkel vind je dus kraamcadeautjes, maar ook de nieuwste spellen en Pokemon kaarten. ,,Alles wat hier staat vinden we zelf ook erg leuk,” zegt het stel lachend. Middenin de winkel staat een grote bootkast van ‘Authentic Models’. Dit bedrijf zit in Zeewolde en maakt met vakmanschap unieke producten. Jordy laat zien wat er allemaal te koop is. ,,We zoeken onze leveranciers zorgvuldig uit en willen ons daarmee ook onderscheiden.” De winkel in de Stationsstraat is zes dagen per week open en ook tijdens de braderieavonden kan men er terecht. ,,We hopen dat iedereen ons snel weet te vinden!” aldus de enthousiaste ondernemers. www.vikado.nl