Organisatie weet snel te schakelen

ERMELO - Er komt een extra Zomeravondbraderie op 23 augustus. Organisator en eindverantwoordelijke Ronnie Regeling is blij dit vanavond te kunnen melden. Gisteren moest hij besluiten om de tweede braderie, die vanavond gepland stond, in verband met de hitte af te lassen. ,,Gelukkig kunnen we deze braderie-avond inhalen en wel op dinsdag 23 augustus," aldus Regeling.

,,We vonden het onverantwoord om met deze hoge temperaturen een markt te organiseren," legt de manager van Ermelo Buitenleven uit. ,,Standhouders, ondernemers, horeca, verkeersregelaars, vrijwilligers etc. zijn op zo'n middag al vroeg in touw om er een geslaagd feest van te maken. Dat bracht teveel risico's met zich mee." De organisatie heeft hierop direct doorgeschakeld en een verzoek bij de gemeente ingediend om de avond in te mogen halen en wel op dinsdag 23 augustus. ,,Erg blij zijn we dat de gemeente snel het besluit heeft genomen om dit verzoek te honoreren. Op deze manier kunnen er, na twee jaar geen braderie te hebben georganiseerd, toch nog zes Zomeravondbraderieën plaatsvinden."

Muziek

De Zomeravondbraderie zal dan nu ook nog vijf avonden plaatsvinden en wel op dinsdag 26 juli en daarna 2, 9, 16 en 23 augustus van 18.00 tot 21.00 uur door de hele Stationsstraat. Diverse horecagelegenheden/ terrassen zijn geopend en na afloop van de braderie wordt er bij diverse horecagelegenheden voor de nodige muziek gezorgd, waaronder tot 22.30 uur live muziek op het Molenaarsplein.

pannen berntsen