Bierliefhebbers kunnen genieten van speciaalbieren

ERMELO - Elk jaar in het 1e weekend van augustus (vrijdag & zaterdag) vindt het Burg Bieren Bierfeest in Ermelo plaats. Een uniek festival om zijn vele aanwezige Nederlandse brouwerijen. Het eerste Burg Bieren bierfeest werd al in 1995 georganiseerd, toen nog kleinschalig. Inmiddels is het uitgegroeid tot een zeer populair en sfeervol 2-daags bierfeest. Uit het hele land komen bierliefhebbers om te genieten van alle mooie Nederlandse bieren en er een gezellige dag van te maken.

Op de eerste dag van het Burg Bieren Bierfeest zijn er meer dan 18 brouwerijen op ons festivalterrein met hun eigen speciaalbieren. Naast de vele smakelijke bieren is er op vrijdag veel aandacht voor culinaire versnaperingen! Vele lokale restaurants zijn aanwezig met hun lekkerste specialiteiten. De combi van heerlijke Nederlandse bieren en mooie lokale gerechtjes en de deuntjes van de Vinyldraaiers zorgen ervoor dat dit een avond is die je niet mag missen!

Twee keer zo groot

Op zaterdag is het festival 2x zo groot. Er zijn dan 40 Nederlandse brouwerijen aanwezig met bij elkaar ruim 200 speciaalbieren om te proeven. Ook dan is er aan de inwendige mens gedacht. Zo is er op de zaterdag altijd een varken aan ’t spit, deze wordt eind van de middag aangesneden. Er is ook verse paling verkrijgbaar, deze wordt vers voor u gerookt en er zijn lekkere belegde broodjes en andere snacks te verkrijgen. De live muziek wordt verzorgt door entertainer Bob. Hij weet er elk jaar weer een feest van te maken. Er is geen kaart verkoop van te voren. Je koopt aan de deur je entree en vol =vol. We hebben de deur nog nooit dicht hoeven doen in het verleden maar het is dit jaar weer heel moeilijk in te schatten hoe de opkomst dit jaar weer zal zijn. Dus op tijd komen is wel aan te raden. De entree is €15,-. Hiervoor krijg je een festivalglas (deze heb je nodig voor het nuttigen van alle consumpties), 2 consumptiemunten en een infoboekje met daarin alle aanwezige brouwers met hun bieren. Dit festivalglas wordt uw eigendom en houd je dan ook het gehele festival bij je. Er zijn voldoende spoelgelegenheden om tussendoor het glas schoon te maken. Met consumptie munten kan je deze dan laten vol tappen bij elke gewenste brouwerij. Losse consumptiemunten kosten €3,- per stuk. Het is dus eigenlijk een hele grote proeverij. Voor meer informatie, tijden etc. www.burgbieren.nl