De Slowruntrainingen gaan weer van start

ERMELO - Op 21 september starten de Slowruntrainingen weer in Ermelo. Het succes van de vorige 10-weekse trainingen heeft Vitaliteitscoach Brigitte de Ruijter nóg enthousiaster gemaakt.

 

Ze ontving zoveel dankbare berichten van vrouwen die nóóit hadden gedacht dat ze het Slowrunnen (langzaam hardlopen in je eigen tempo) leuk zouden vinden. Via een powerwalk werden zij rustig richting een slowrun gebracht. Niets moet, de loper bepaalt zelf het tempo. Onderweg wordt er regelmatig gestopt voor ademhalings- en ontspanningsoefeningen. Dit betekent dus dat er óók gewerkt wordt aan het verlagen van het basisstressniveau Ook wordt er gedacht aan het verstevigen van de Core middels eenvoudige oefeningen. Daar waar veel vrouwen gestrand waren in individuele pogingen om in het bos te gaan bewegen, of teleurgesteld werden omdat het tempo in de andere hardloopklassen toch te hoog lag, vonden zij wél wat ze zochten bij de Slowrunlessen van Brigitte van Bergen en Dalen.

Missie

Brigitte de Ruijter: ,,Ik heb een missie voor Ermelo: Juist de mensen die al heel lang niet (of nooit) aan buiten bewegen hebben gedaan, in beweging krijgen. Buiten bewegen is namelijk absoluut noodzakelijk voor een goede gezondheid. Zitten is het nieuwe roken, we hebben deze uitspraak vast al eens gehoord. Natuurlijk is bewegen belangrijk voor het in goed staat houden of krijgen van je bewegingsstelsel. En iedereen weet inmiddels wel dat regelmatige beweging met een matige inspanning nodig is voor een gezond hart-& vaatstelsel. Minder bekend is dat ook het lymfestelsel de beweging nodig heeft om zijn werk te doen door het hele lichaam. Lymfevaten nemen jouw afvalstoffen op en scheiden witte bloedcellen af aan het vaatstelsel. Die afvalstoffen worden vernietigd in de lymfeklieren. Lymfeklieren bevatten veel witte bloedcellen die bacteriën en virussen kunnen vernietigen. Via het vaatstelsel worden die afgescheiden aan jouw bloed, zodat die het virus of de bacterie kunnen uitschakelen. Door regelmatige beweging stroomt het lymfevocht tot wel 7x sneller je lichaam door naar de lymfeklieren, waardoor die witte bloedlichaampjes sneller bij het virus of de bacterie zijn en jij minder kans hebt ziek te worden. En vergeet de pretstofjes niet, blije hormonen die worden aangemaakt door beweging, en nog eens extra door beweging in de natuur. Precies de reden waarom ik mijn Slowruntrainingen uitsluitend in de bossen en op de hei doe.’’

Supermarktsafari

Doordat men écht in eigen tempo loopt, men veel persoonlijke begeleiding krijgt en Brigitte behalve als Slowruncoach ook de expertise inbrengt van een HBO afgestudeerde Vitaliteitscoach (specialisatie stressreductie, hormoon- en gelukscoach) krijgt men ook andere leefstijladviezen mee. Tevens is De Ruijter Boodschappencoach en geeft zo Supermarktsafari's, dus ook over voeding kun men wat tips verwachten. Daarnaast is De Ruijter gek op onverwachte dingen, en heeft zij haar cursisten vaak verrast met nieuwe routes en zelfs een keer een vroege ochtendpicknick aan het Solse Gat.

Startdata

Wil jij een blij en gezond ei worden? Dit zijn de startdata en lokaties.
Woensdag 21 september 2022, verzamelen om 09.00 uur Parkeerplaats Putterbos in Putten
Zaterdag 24 september 2022, verzamelen om 09.00 uur Parkeerplaats Schaapskooi in Ermelo
Zondag 25 september 2022, verzamelen om 10.30 uur. Parkeerplaats Schaapskooi Ermelo

Wil je wel heel graag maar lukt het niet om die tijdstippen of op die lokaties? Stuur een whatsapp naar Loopjuf Brigitte dan kijken wij samen naar de eventuele andere mogelijkheden. 06-24589581 De leeftijd van de deelnemers lag vorige groepen tussen de 25 en 68 jaar.....Voor iedereen geschikt dus!
De zes 5 sterren-googlereviews die je ziet staan als je op Vitalitetscoach Bergen en Dalen zoekt, zijn allemaal van de vorige 10-weekse en 5-weekse trainingen. Juist vrouwen die moeite hadden met bewegen, en dat vrijwel niet deden, zijn enorm blij met de resultaten. De kosten voor deze afwisselende en waardevolle 10-weekse trainingen is E 149.= Na afloop van de trainingen is het mogelijk om voor E 69,50 een 9- strippenkaart aan te schaffen, die een jaar geldig blijft. De 10e loop krijg je gratis!
Wat je ook gratis krijgt, is het mooie loopshirt van Slowrun Bergen en Dalen, geleverd en bedrukt door Intersport Ermelo. Zo beginnen wij helemaal pro aan die nieuwe start in jouw leven!
Aanmelden voor de training kan hier  Deze link verwijst naar de gratis presentatie Slowrun.