Tips op een rijtje

ERMELO - Als ondernemer wil je natuurlijk altijd doorgroeien. Om te kunnen groeien als bedrijf is het belangrijk dat je zal gaan investeren. Wellicht heb jij als Ermelose ondernemer nu dat punt bereikt dat er geïnvesteerd mag gaan worden, maar wat zijn slimme opties? Hieronder hebben we een aantal voorbeelden voor je op een rij gezet.

1. Elektrische auto

Ben jij als ondernemer veel onderweg, om bijvoorbeeld klanten te bezoeken? Dan is een auto een onmisbaar vervoersmiddel. Toch is een auto ook een vervoersmiddel dat slecht is voor het milieu, mits het natuurlijk op brandstof rijdt. Een elektrische auto kan daarom een goede investering zijn voor jouw onderneming. Een elektrische auto is namelijk beter voor het milieu én ook beter voor jouw imago, aangezien jij op deze manier aan klanten laat zien dat jij stilstaat bij de milieuproblemen.
Bovendien worden elektrische auto’s steeds betaalbaarder. Je hoeft namelijk niet per se een spiksplinternieuwe elektrische auto te kopen of te leasen: een elektrische occasion kan ook prima zijn. Een elektrische occasion lease je bovendien al binnen een paar stappen. Daarnaast is het voor ondernemers vooral voordelig om te kiezen voor financial lease, aangezien je met deze leasevorm recht hebt op fiscale voordelen.

2. Bedrijfspand verduurzamen

Ben jij eigenaar van een bedrijfspand? Dan is het een slimme investering om deze te verduurzamen – om maar voort te borduren op de milieuproblemen. Het verduurzamen van jouw bedrijfspand levert namelijk veel op. Zo stook je minder en werk je aangenamer. Bovendien is dit ook heel voordelig. Denk bijvoorbeeld aan het laten plaatsen van zonnepanelen, het laten installeren van een warmtepomp of het isoleren van de ramen, het dak en de vloer.

3. Pensioen

Heb jij als ondernemer weleens nagedacht over jouw pensioen? Wellicht is dit voor jou een ver-van-je-bed-show, maar het is belangrijk om hier wel binnenkort bij stil te staan. Als ondernemer moet je namelijk deels voor jouw eigen pensioen zorgen. Misschien is het daarom een goede optie om te investeren in jouw eigen pensioen, zodat je op jouw oude dag wat geld achter de hand hebt.

4. Investeren in de eigen onderneming

Je kunt de groei van jouw bedrijf bevorderen door erin te investeren. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van nieuwe gereedschappen, nieuwe computers of het aannemen van nieuw personeel. Toch is het belangrijk om te benoemen dat je niet zomaar van alles moet gaan kopen: het investeren in jouw onderneming moet namens een plan gebeuren. Welke investeringen kunnen bijdragen aan het behalen van de doelen op de korte en lange termijn? Zo maak je betere keuzes.