Barcompetitie in café De Molenaer

ERMELO – Op vrijdagavond 3 februari wordt er in café De Molenaer een 'Hot Dog eating contest' gehouden. De organisatie is in handen van ondernemers Jan Carel Schepenaar en Stief van Panhuis. Dit duo bijt de spits af in een ‘barcompetitie’. Het idee is dat de deelnemende teams een zo spetterend mogelijk feest organiseren. ,,We hebben gekozen voor een feest met een Amerikaans tintje,” vertelt Jan Carel Schepenaar.

Mensen zich kunnen opgeven als team en zo de kroeg overnemen. ,,Het idee is dat we meer gasten graag willen betrekken bij onze kroeg,” vertelt Sten Boehlé. Hij staat al ruim zeven jaar achter de bar. ,,Ook tijdens deze ‘barcompetitie’ zijn er medewerkers om de teams te ondersteunen waar nodig en te zorgen dat alles in goede banen geleid wordt.”

Biertjes tappen

Het idee is dat mensen zo eens een avondje zelf biertjes kunnen tappen, sfeer kunnen maken en te zorgen dat de kroeg vol staat. Stamgasten Schepenaar en Van Panhuis weten wel hoe ze een biertje moeten tappen. ,,Dat hebben we vaker gedaan,” lacht Schepenaar. ,,Onlangs nog bij de ijsbaan!” Toch staan de mannen meestal aan de andere kant van bar. ,,In die zin hebben we geen horeca ervaring.” Organiseren daarentegen, is wel aan de mannen toevertrouwd. ,,We wilden dan ook eens iets anders doen en hebben gekozen voor ‘stars & stripes’. Het zou dan ook gaaf zijn als mensen binnen dit thema ook verkleed komen, bijvoorbeeld met een honkbalshirt.” De Hot Dog wedstrijd start om 21.00 uur. De deelnemers moeten zoveel mogelijk broodjes hot dogs eten. ,,En na de wedstrijd moeten ze het ook nog een half uur binnen houden,” vult Schepenaar aan.

Beoordeling

Sten Boehlé en Marco van Dijk zullen de deelnemende teams beoordelen. ,,Natuurlijk zijn de scores omzet gerelateerd. Maar we kijken ook naar originaliteit en of er ook netjes wordt gewerkt.” Boehlé wil geen strafpunten uitdelen als er een glas stuk valt. ,,Maar wel of de avond soepel verloopt.” Het is de eerste keer dat er zo’n competitie in De Molenaer wordt gehouden. Het winnende team krijgt een dinerbon van maar liefst 750 euro voor restaurant Van Sprang.

Bloedfanatiek

,,Als ik meedoe wil ik winnen ook,” zegt Jan Carel Schepenaar lachend. ,,We zijn echt bloedfanatiek. Maar we hebben geduchte concurrenten!” Daarnaast is het georganiseerd in een kort tijdsbestek en staat dit team als eerste achter de bar. Een nadeel? ,,Nee, we gaan uit van onze eigen kracht.” De American Party wordt vooral via sociale media gepromoot. Aanmelden voor de Hot Dog competitie kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. ,,Voor mij is de avond geslaagd als mensen een leuke avond hebben gehad,” zegt Schepenaar, die er alles aan zal doen om het tot een succes te maken.