Groeiende behoefte aan zorghulpmiddelen 

ERMELO – Vanaf woensdag 8 maart verhuist de Zorgoutlet Midden Nederland naar De Zaak van Ermelo (Kerkdennen). Tegelijkertijd neemt directeur Daniëlle Meloen afscheid van de winkel die jarenlang zorghulpmiddelen leverde, zowel nieuw als tweedehands.

Initiatiefnemers van de Zorgoutlet zijn Henk van Bruggen, eigenaar van kringloopwinkel De Zaak van Ermelo en René van den Broek, van Ambulante Hulpverlening Midden Nederland. Deze mannen raakten in 2014 in gesprek over tweedehands zorghulpmiddelen en het hergebruik ervan. Zorghulpmiddelen werden niet langer standaard vergoed door gemeenten of ziektekostenverzekeraars. Zo ontstond de Zorgoutlet Midden Nederland, allereerst in De Dillenburg en later in een winkelpand in de Stationsstraat.

Behoefte

Zorgoutlet Midden Nederland voorziet dus in een duidelijke behoefte. In de winkelstraat was alleen de bereikbaarheid voor mensen die moeilijk ter been zijn, lastiger. ,,Daar komt bij dat mensen die op zoek zijn naar zorghulpmiddelen, heel gericht komen,” vertelt Henk van Bruggen. Toen Daniëlle Meloen aangaf op zoek te zijn naar een nieuwe uitdaging, besloot Van Bruggen te onderzoeken of het in het pand van De Zaak van Ermelo paste. Dat is inmiddels geregeld. De Zorgoutlet Midden Nederland zal een apart onderdeel worden met een eigen kassa en deskundigen die advies geven en inhoudelijke vragen kunnen beantwoorden. ,,Het is een vak apart,” weet Van Bruggen. ,,Het is belangrijk dat we mensen in huis hebben die reparaties kunnen uitvoeren en weten wat een klant nodig heeft.”

Veel bezoekers

Naast de winkel heeft de zorgoutlet ook drie websites. Ook die blijven bestaan. ,,Het leuke is dat we in De Zaak van Ermelo heel veel bezoekers ontvangen,” vertelt Ron van Bruggen, eigenaar van de kringloopwinkel. ,,Dat is fijn om meer naamsbekendheid te genereren voor de zorgoutlet.” Er worden scootmobielen, rollators, po-stoelen, tilliften, rolstoelen en sta--op-fauteuils, maar ook wandbeugels en wandelstokken verkocht. Veel tweedehands, maar ook nieuwe producten worden verkocht. ,,In de toekomst gaan we wellicht ook over tot verhuur van rolstoelen of bijvoorbeeld krukken,” aldus Van Bruggen. ,,Mensen blijven steeds langer thuis wonen en hebben daarmee ook meer behoefte aan hulpmiddelen.” De Zorgoutlet Midden Nederland blijft tot zaterdag 4 maart geopend in de Stationsstraat 74b. www.zorgoutletmiddennederland.nl