Ondernemers kunnen pizza's blijven bakken in afwachting van nieuwe aanvraag

ERMELO – Heel blij zijn Arjen en Anne Swart vandaag. Zojuist kregen ze het verlossende woord van de rechtbank. ,,We mogen onze zaak open houden in afwachting van de nieuwe vergunningaanvraag!” Het jonge ondernemersduo moest vorige week naar de rechter omdat de gemeente hen een dwangsom had opgelegd. Het naastgelegen accountantskantoor had gevraagd om te handhaven. De consequentie was dat New York Pizza de deur zou moeten sluiten

,,Het begint langzaam een beetje in te dalen,” reageert Arjen Swart. ,,Er valt echt een last van ons af.” Vanmorgen had Swart een appje gekregen van zijn advocaat. ‘De VoVo is toegewezen!’ was het bericht. ,,Ik moest nog wel even checken of dit een goed bericht was,” aldus de ondernemer. ,,Maar dat betekent dat de Voorlopige Voorziening is toegewezen en dat we niet hoeven sluiten.”

Koerswijziging

In de toelichting staat dat de ‘onverwachte koerswijziging van de gemeente’ heeft meegewogen in het besluit van de rechter. Overigens had de gemeente ook al geoordeeld dat de fietsen er mochten staan. Juist die fietsen waren het bezwaar van de buren en oorzaak van de handhaving. Ondertussen had New York Pizza een verkeersonderzoek laten uitvoeren. ,,Zo hebben we inhoudelijk met cijfers kunnen onderbouwen dat er geen parkeerprobleem is.” Voor Anne en Arjen Swart is deze uitspraak een hele belangrijke stap. ,,We kijken hoopvol naar de toekomst.” Het koppel heeft overigens nog wel een weg te gaan met nieuwe aanvragen en een beroepsprocedure, maar ook dat zien ze met vertrouwen tegemoet.