Restaurant op iconische locatie

ERMELO – Gert Boonen gooit nog een blok hout in de kachel. ,,Er moet nog heel hard gewerkt worden deze week. Maar kijk wat er staat!" Het oude restaurant Theehuis Het Uddelermeer, tegenover het Uddelermeer, heeft een ware metamorfose ondergaan. ,,Het is dan ook een buitenplaats," aldus uitbater Boonen. Vrijdag wordt Buitenplaats Het Loo officieel geopend.

Buitenplaats Het Loo ligt op de grens van Ermelo en Apeldoorn, een locatie met een rijke geschiedenis. ,,Veel mensen weten het niet, maar dit restaurant ligt ook in de gemeente Ermelo," aldus Boonen. Hier kunnen gasten na een lange wandeling genieten van een drankje, een lunch of diner. ,,Maar we hebben ook unieke wildgerechten waaronder bitterballen van hertenvlees wat geschoten is in het Kroondomein." De uitbaters hebben steeds de link gelegd naar de locatie waar de buitenplaats gevestigd is. Er hangen drie enorme kroonluchters van bijna 150 hertengeweien, allemaal uit het Kroondomein, maar ook het hout voor de haard is afkomstig uit het Kroondomein.

Genieten

Het is een bijzonder restaurant waar genieten centraal staat. In het koetshuis, de locatie waar koningin Wilhelmina vroeger schilderde, is ruimte voor (familie) feestjes. In de entree hangt een groot portret van Wilhelmina. Het restaurant is volledig gestript en veel mooie elementen zijn weer teruggebracht. De verbouwing was voor Boonen de grootste uitdaging tot nu toe. ,,Dit is het buitengebied, dat biedt veel mogelijkheden." Het is een iconische locatie. Een jaar geleden was Boonen er om een kop koffie te drinken en hoorde hij dat de vorige eigenaren Matthijs en Hanneke Edink ermee wilden stoppen. Ze polsten of Boonen interesse had om het over te nemen. De eigenaar van de Boterlapgroep twijfelde dan ook niet lang toen hij de kans kreeg deze zaak over te nemen. ,,Het begon te kriebelen. En als het gaat kriebelen dan is het probleem ontstaan," vertelt hij lachend.

Douglas

Mede-ondernemer Jan Andries van Bentum schuift aan bij de grote stenen haard. In de ruimte staan grote Chesterfieldbanken. ,,Hier kan je heerlijk genieten van een wijntje." Alles is goed op elkaar afgestemd en zorgvuldig uitgezocht. ,,We hebben dit gerealiseerd met een mooie groep mensen," zegt Boonen. Buiten zijn mannen aan het zagen. Er wordt een hekwerk gerealiseerd rond de speeltuin en het klauterparcours. ,,Hier kunnen opa's en oma's samen met hun kinderen en kleinkinderen heerlijk verblijven." Er staat ook een gloednieuw jachthuis met een rieten kap, gebouwd van hout van Douglasbomen uit het Kroondomein. De bomen werden samen met de bosopzichter uitgezocht. De opening van het nieuwe restaurant vindt vrijdagmiddag plaats. Commissaris van de Koning John Berends en de rentmeester van het Kroondomein zullen samen de openingshandeling verrichten.