Fred Kloen blaast brewpub nieuw leven in

ERMELO - Een jaar na sluiting in 2022 komt er weer leven in bierbrouwerij ‘de Uddelaer’. Deze brouwerij is gevestigd in het prachtige koetshuis op het historische landgoed Staverden. Fred Kloen, ondernemer uit Hooglanderveen, gaat de doorstart van deze ambachtelijke bierbrouwerij de komende periode concreet gestalte te geven. Naast het brouwen van ambachtelijk speciaalbier en het exploiteren van de brewpub wil Kloen bierbrouwerij ‘de Uddelaer’ opnieuw op de kaart zetten door het opzetten van duurzame samenwerkingen met uiteenlopende Veluwse initiatieven en ondernemers.

Landgoed Staverden, een historisch monument in het hart van Nederland, biedt een unieke en sfeervolle locatie aan de bierbrouwerij. Bezoekers kunnen straks niet alleen genieten van de heerlijke speciaalbieren in de brewpub of op het zonnige terras, maar ook van rondleidingen en bierproeverijen. Daarnaast zullen er een aantal nieuwe concepten gelanceerd gaan worden waarin exclusiviteit, (bier)beleving en ambiance centraal staan.

Potentie

Met de overname van bierbrouwerij ‘de Uddelaer’ is Kloen vastbesloten zich in te zetten om het erfgoed en de kwaliteit van de brouwerij voort te zetten en verder uit te bouwen met een divers assortiment aan authentieke speciaalbieren. Hij ziet in de bierbrouwerij enorm veel potentie mede door prachtige locatie en geweldige ambiance van het koetshuis. Fred Kloen: ,,De overname van bierbrouwerij ‘de Uddelaer’ is voor mij als bierliefhebber een unieke kans. Het is een uitdaging waar ik enorm veel energie van krijg, deze locatie heeft echt heel erg veel potentieel. Momenteel wordt er gebouwd aan een enthousiast en toegewijd team waarmee ik met nieuw elan gezicht wil geven aan deze unieke bierbrouwerij.” Op korte termijn wordt er gestart met het produceren van (di)verse speciaalbieren en het herinrichten van het koetshuis zodat de brouwerij binnen afzienbare tijd haar deuren weer kan openen voor bezoekers.