Welke ondernemers zetten Ermeloërs in het zonnetje?

ERMELO – Het is dit jaar de zesde keer dat de Ermelose winkelverkiezing wordt georganiseerd. Winkeliers en ondernemers in de winkelstraten kunnen worden genomineerd voor de Mooiste winkel of Beste Ondernemer van het jaar. Ook wordt er dit jaar weer een prijs uitgereikt aan de best toegankelijke winkel. Op zaterdag 22 juni worden deze prestigieuze prijzen uitgereikt.

Bij de Winkelverkiezing 2023 werd Jeroen van Voornveld van Slagerij Gelderblom verkozen tot Ondernemer van het jaar. Riemer&Walinga Boekverkoopers werd gekozen tot de Mooiste Winkel van Ermelo en De Zaak van Ermelo is verkozen tot de Best Toegankelijke Winkel. De winnende ondernemers ontvingen uit handen van de juryleden Hugo Weidema en Ronald van Veen de enorme bekers. Dit jaar gaat vanaf 29 april editie 2024 van de Winkel- en Ondernemerverkiezing van start. Vanaf maandag mogen Ermeloërs, toeristen, dagjesmensen en recreanten hun favorieten in een van de drie categorieën voordragen. De nominatieronde is van 29 april t/m 19 mei waarna iedereen mag stemmen op een van de drie genomineerden in elke categorie. De prijzen worden op zaterdag 22 juni uitgereikt tijdens Fête de la Musique op het Pauwenplein.

Mening

De ondernemers in de winkelstraat zijn ontzettend benieuwd naar de meningen van consumenten. Het doel van de winkelverkiezing is om de Ermelose ondernemer/winkelier in de spotlights te zetten. Elke ondernemer/winkelier kan op eigen wijze zijn/haar klanten attenderen om op hem/haar te stemmen. Er zijn drie categorieën: de Mooiste Winkel, de Best Toegankelijke Winkel en de Beste Ondernemer. Voor de eerste categorie kan worden gekeken naar de uitstraling van de winkel, het assortiment, de inrichting van de etalage, maar ook de hulpvaardigheid van het personeel. Bij de Beste Ondernemer zijn ondernemerschap en vakmanschap, service, kennis, gastvrijheid en klantvriendelijkheid, maar ook zijn of haar actieve rol in het maatschappelijk leven criteria. De Best Toegankelijke Winkel is een nieuwe categorie. Hierbij speelt vooral inrichting van de winkel een grote rol. ,,Het blijven moeilijke tijden en elke ondernemer kan 'support' gebruiken. Er is veel concurrentie door de webshops waardoor met name lokale ondernemers het moeilijk hebben. Door deze verkiezing kan elke ondernemer/winkelier kan op eigen wijze zijn/haar klanten attenderen om op hem/haar te stemmen,'' vertelt medeorganisator Natalie Overkamp.

Stemmen

Er kan drie weken genomineerd worden, van maandag 29 april tot en met zondag 19 mei, via de site van Ermelo van NU. Nieuw dit jaar is dat er ook schriftelijk kan worden gestemd. De stembriefjes liggen vanaf 29 april bij de VVV en De Volksmond. Ook op de Pinkstermarkt staat een kraam waar gestemd kan worden. Na 19 mei sluit de nominatieronde en gaan in de drie categorieën drie genomineerden door naar de Finaleronde. De genomineerden worden bepaald door de jury en de organisatie aan de hand van het aantal stemmen. Na de nominatieronde wordt bepaald welke winkels/ondernemers genomineerd zijn voor de winkelverkiezing. Vanaf zaterdag 29 mei tot en met maandag 17 juni kan men stemmen via de button op Ermelo van NU en bij de genoemde locaties. Na de stemming komt er in elke categorie een winnaar, dat zijn de ondernemers met de meeste stemmen. Als er meerdere genomineerden zijn met gelijke stemmen, beslist de jury wie de winnaar wordt.
De Winkelverkiezing wordt georganiseerd door het Centrum Management Ermelo, Brasserie De Volksmond en Ermelo van NU.