De Berk behaalt derde plaats

ERMELO - Twee Ermelose apotheken behoren tot de top 5 van de Beste Apotheek van Nederland. Werd apotheek De Berk in 2013 uitgeroepen tot de beste, in 2016 eindigt het bedrijf de derde plaats. Dinsdag 21 maart reikte onderzoeksbureau AMP in Vucht deze prijs uit.

Ook Apotheek Ermel heeft een plaats in de top vijf gehaald. De deelnemende apotheken zijn het afgelopen jaar zes keer bezocht. Vier keer kwam er een mystery guest langs met een zorgvraag. Twee keer is er een waarnemer met een reguliere patiënt van de apotheek mee gegaan bij het ophalen van de medicijnen. Tijdens deze bezoeken werd de kwaliteit van de zorg aan de balie in de apotheek onderzocht.

Onderzoek

Per onderzoek registreerde men de prestatie van de apotheken op zo’n veertig items, verdeeld over drie secties: bejegening, probleemanalyse en voorlichting, advisering en verstrekking. De waarnemingen werden getoetst aan de voor apotheken geldende vakinhoudelijke beroepsnormen en -standaarden. Ook in 2016 werden er weer zes farmaceutische onderwerpen getoetst. Begin 2016 werd er gevraagd om iets tegen hardnekkige hoest na griep. Bij het advies moest er rekening mee gehouden worden dat deze klant een bloedverdunner gebruikte. Bij het tweede bezoek werd er iets gevraagd tegen allergie. Bijna duizend apotheken in Nederland hebben deelgenomen aan dit onderzzoek. Apotheek van der Laan uit Rotterdam kwam ditmaal als beste uit de bus. Apotheek ’t Hooge Zand in Hoogezand werd tweede. Apotheek De Berk en apotheek Ermelo maken onderdeel uit van een organisatie waaraan Marga van Weelden – Hulshof leiding geeft. De organisatie heeft meer dan veertig medewerkers in dienst.