Nieuw winkelpand vijf keer zo groot

ERMELO - Zelf noemen ze het de leukste hondenwinkel van de Veluwe en dat is niet zonder reden. Marca en Marco van Turnhout hebben hun winkel Hondenhobby onlangs verhuisd naar een riant winkelpand aan de Kerklaan 8 in Ermelo. Een winkel van formaat met een enorm assortiment voer, halsbanden, maar ook speeltjes, draagzakken, koelmatten tot zwembaden en cakemix voor jarige viervoeters.

Zestien jaar geleden wilden de Ermelose hondenliefhebbers een kennel of pension overnemen aan de Harderwijkerweg. Dat bleek niet te kunnen, maar een hondenwinkel lukte wel. ,,We begonnen met één merk voer en een handje vol snoepjes,” lacht Marca wiens leven volledig verweven is met honden. ,,Het is uit de hand gelopen.” Was het echtpaar aan de Dokter Holtropstraat enigszins krap behuisd, aan de Kerklaan hebben ze de ruimte. ,,Daardoor kan ik hier nu ook hondentrainingen geven en hebben we zelfs een hondenwasstraat kunnen bouwen. We zijn een soort Van der Linden, maar dan voor honden.”

Wasstraat

Wanneer een hond de natuur in is geweest en gewassen moet worden kan de eigenaar direct door naar Hondenhobby. Daar staat alles klaar voor een uitgebreide wasbeurt. ,,Mensen kopen muntjes, net als in een wasstraat,” meldt Marca. ,,Het scheelt je thuis heel veel troep en hier is alle ruimte.” Soms moeten honden even wennen. ,,Dat kunnen we ook opbouwen door het even te proberen als het nog niet echt nodig is.” Toch worden de meeste honden gewillig geshampood, gewassen, afgespoeld en gedroogd. De handdoeken liggen klaar in de zaak. ,,Het is natuurlijk een gimmick , maar meestal vinden honden water wel leuk en worden ze graag gewassen.”

Dienstverlener

Het ondernemersechtpaar is meer dienstverlener dan winkelier. Mensen komen dan ook veelal met vragen of opvoedproblemen. Om daar nog beter op in te kunnen spelen heeft Marca in de nieuwe zaak een ruimte om als personal trainer de baasjes op weg te helpen. ,,We hebben ondertussen veel deskundigheid in huis. Zo werden we onlangs benaderd in verband met blafproblemen in een woonwijk en kunnen we hier in een prikkelarme omgeving hondentrainingen geven. De hondenspeciaalzaak heeft inmiddels regionale aantrekkingskracht. ,,Het gaat dan ook heel voorspoedig, mensen weten ons hier goed te vinden.” De Ermelose ondernemers hebben ook een parttime hondentrimster in dienst genomen. ,,En onze dochter Sanne komt vanaf 1 augustus in de zaak,” vertelt Marca enthousiast. ,,We liepen al een poosje te denken aan versterking. Dat Sanne haar baan opzegt om ons te komen helpen is echt fantastisch.” Zelf besteedt ze steeds meer tijd aan het geven van puppytrainingen en het liefst wil ze ook af en toe informatieavonden gaan verzorgen. ,,Laatst hadden we hier een puppyparty. De nieuwe baasjes kwamen de puppy’s ophalen en dat werd een feestelijk moment in de prachtige nieuwe ruimte.”

Onderscheiden

De ondernemers zien dan ook nog heel veel kansen. ,,Als we iets doen, dan doen we het goed,” aldus de ondernemers. Natuurlijk hebben ze niet alles op voorraad en kan men niet voor ieder merk terecht bij Hondenhobby. ,,In het begin vond ik het moeilijk om nee te verkopen. Inmiddels weet ik dat ik het niet iedereen kan helpen. Maar we doen ons best!” Van Turnhout wil zich vooral onderscheiden van de grote ketens. ,,We staan voor goeie kwaliteit en onze know how.” Alles onder één dak. Zo is de winkel inmiddels uitgerust met een penninggraveermachine. ,,Eerder moesten we dat soort dingen allemaal opsturen, nu kunnen we dat direct in eigen huis.” De winkel is dan ook vijf keer zo groot als het vorige pand. Wat is gebleven is dat men makkelijk voor de deur kan parkeren. Na de zomer komt er nog een officiële opening. ,,We moeten eerst nog even de puntjes op de i zetten," stelt de eigenaresse met een gezonde kritische blik.