LuminorSolutions maakt wegbelijning op fietspad

ERMELO/ SEVENUM - Na de eerste succesvolle proef op het fietspad aan de N272, heeft Provincie Limburg opnieuw gekozen voor een nieuw proeftraject met lichtgevende belijning, een toepassing van het Ermelose LuminorSolutions. Op het fietspad aan de N277 in Sevenum heeft de Ermelose ondernemer recentelijk glow in the dark belijning aangebracht.

,,De belijning is voorzien van een speciale laag, de zogenaamde Luminorpearls," vertelt Marro Shabandarian. ,,Dit zijn lichtgevende glasparels." Het product absorbeert UV licht en laat licht los zodra het donker is. Dit proces blijft zich continu herhalen zonder enige vorm van elektriciteit of schadelijke stoffen. Ook bij regen of andere weersinvloeden blijft dit product actief.

Innovatieprijs

Het Ermelose bedrijf LuminorSolution heeft een energiebesparende glow-in-the-dark wegbelijning ontwikkeld. Hiervoor won Shabandarian twee jaar geleden de Veluwse Innovatieprijs. De provincie Limburg kijkt momenteel naar duurzame oplossingen in buitengebieden om fietsers een veiliger gevoel te geven wanneer zij in het donker door de provincie fietsen. Naast veiligheid wordt met de speciale markering ook de oriëntatie voor fietsers in het donker vergroot. LuminorSolution heeft voor de provincieal eerder een proeftraject uitgevoerd ter hoogte van Heukelom.