Bevlogen ondernemer ziet geen toekomst meer  

ERMELO - Leene Schoenen & Tassen houdt op te bestaan. Ondernemer Etelka Oortwijn heeft met pijn in haar hart moeten concluderen dat de Ermelose winkel op termijn niet levensvatbaar is. Het nieuws dat zij vanmorgen via Facebook wereldkundig maakte is in Ermelo hard aangekomen.

Via Sociale Media vertelt de bevlogen ondernemer dat de huidige, snel veranderende marktontwikkelingen en toenemende aan- en verkopen via internet haar de das om doen. Daarnaast spreekt ze van een hoge financiële druk op een grote voorraadhoudende winkel als deze.

Hofleverancier

Leene schoenen & tassen vierde ruim een jaar geleden haar 125-jarig bestaan. Trots nam Etelka Oortwijn tijdens dit jubileumfeest het predikaat Hofleverancier in ontvangst. Wat ooit begon als een eenvoudige schoenmakerij is uitgegroeid tot een begrip, een winkel met een verhaal. ,,De zaak heeft twee oorlogen overleefd en crisissen doorgemaakt," vertelde Oortwijn toen over het bedrijf dat ze in september 2014 overnam. Haar hart ging sneller kloppen bij de verhalen uit deze enorme geschiedenis. Een lange geschiedenis die, zoals het er nu naar uitziet, triest eindigt. ,,Daarin valt Etelka niets te verwijten,” stelden klanten vanmiddag. Want zowel de ondernemer alsook de medewerkers waren dagelijks vol passie aan het werk. Collega-ondernemers en klanten reageren geschokt op Facebook. ‘Een schitterende winkel, mooie uitstalling, gave & gedurfde schoenen, goede service, heel leuk personeel & grappige eigenaresse met veel know how zijn er straks niet meer.’ Wat rest is een grote opheffingsuitverkoop die start op zaterdag 2 februari. Tot die tijd is de winkel gesloten in verband met de voorbereiding hiervan.