Kledingwinkels voor iedere portemonnee 

ERMELO – Komende tijd zullen een aantal leegstaande winkelpanden in de Stationsstraat in Ermelo weer gevuld worden. Landelijk gezien neemt de winkelleegstand toe, maar in Ermelo lijkt het tij te keren. Zo opent binnenkort Takko Fasion haar deuren en ook Mission zal na een korte verbouwing het nieuwe kledingconcept uitrollen. De Doetinchemse kledingzaak nam eind vorig jaar de winkel van Tender over.

Zaterdag sloot Moda Donna e Si de deuren om komend weekend grandioos te openen met MD Fashion & Shoes. De ondernemers Hammie en Richard van Heukelum begeven zich vanaf nu ook in de schoenenbranch door, waar tot voor kort Leene Schoenen & Tassen gevestigd was, een geheel nieuwe schoenenzaak te openen. Hiermee staat Ermelo qua fashion weer breed op de kaart. De diversiteit aan kledingwinkels biedt voor jong en oud en voor iedere portemonnee een passend aanbod. Zeker nu het internationale bedrijf Takko Fashion ook in Ermelo neerstrijkt. Deze keten heeft vestigingen in 17 landen.

'Nieuwe Winkelstraat'

Ook andere ondernemers durven het aan zich middenin de Stationsstraat te vestigen. Zorgoutlet Midden Nederland verhuist eind deze maand naar de Stationsstraat 74B. Deze outlet is sinds 2016 gevestigd aan de achterzijde van woonzorgcentrum de Dillenburg, maar moet verhuizen vanwege de nieuwbouwplannen op die locatie. En afgelopen week opende EigenwijZ al haar deuren met een breed assortiment koffie, thee en chocolade. De lege etalages zullen langzaam verdwijnen. De lokale kracht is de drijfveer voor vernieuwing. Winkeliers, de gemeente Ermelo en de vastgoedbranche zitten juist op dit moment aan tafel om samen te werken aan de ‘Nieuwe Winkelstraat’. Heel belangrijk daarbij is het vertrouwen van de consumenten, meer dan ooit geldt de slogan ‘Koop lokaal’. Winkeliers bundelen de krachten om een gezond centrum te behouden, een centrum waar van alles wordt georganiseerd.

Groen licht

Ontwikkelingen volgen elkaar op. Intersport verhuist in november naar een gloednieuw pand met een geheel nieuw concept. Ook Tempel Opticien verhuist eind dit jaar naar een groter pand. En wanneer er binnenkort groen licht is voor de ontwikkelingen in winkelcentrum De Enk zullen er veel positieve stappen op winkelgebied volgen.