'Zijn oude abonnementen ook weer beschikbaar?'

ERMELO – De explosieve prijsstijging van de zwembadtarieven is teruggedraaid, maar daarmee is de kous voor Sarath Hamstra, fractievoorzitter van het CDA Ermelo, niet af. Hij wil duidelijkheid over hoe dit gecommuniceerd is met bezoekers van zwembad Calluna ten aanzien van eventuele restitutie. Ook moet duidelijk worden hoe de tarieven komende jaren worden vastgesteld.

Afgelopen week mochten de zwemlessen weer van start gaan. Recreatief zwemmen is er nog niet bij. Tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag wilde Hamstra weten hoe het nu stond met de toezeggingen uit het interpellatiedebat in november. Wethouder Laurens Klappe is laks met beantwoording van gestelde vragen. ,,Ik betreur het dat het allemaal zo lang moet duren,”zegt de fractievoorzitter.

Restitutie 

Volgens wethouder Laurens Klappe verkeerde InterActie in de veronderstelling dat zij zelfstandig gemachtigd was om de tarieven aan te passen. De organisatie is hierbij voorbijgegaan aan andere afspraken waarbij was vastgelegd dat de gemeente de tarieven vaststelt op basis van een tweejaarlijkse prijsindicatie. Tarieven zijn teruggedraaid en voor zover de bezoekers bekend waren, of achterhaald konden worden, zijn deze benaderd om het teveel betaalde terug te krijgen. Hamstra heeft hierbij geen goed gevoel. ,,Ik hoorde vandaag nog van iemand die niks had gehoord en nu niet weet wat zij terug kan krijgen. Ik verwacht wel dat er actief wordt gecommuniceerd vanuit InterActie.

Abonnementen

Naast de discussie over de prijsstelling van een los kaartje was er vooral onduidelijkheid over de vaststelling van de opbouw van de gehele tariefstructuur met onder andere meerbadenkaarten en seizoenkaarten. Ook zijn abonnementen afgeschaft waardoor mensen die structureel gebruik maakten van het zwembad, veel duurder uit zijn wanneer zij losse kaartjes moeten kopen. ,,Ik heb in elk geval nog niet gezien dat de oude abonnementen ook weer beschikbaar zijn.” Hamstra is teleurgesteld over het feit dat hij het keer op keer onder de aandacht moet brengen. ,,Het belangrijkste in de politiek is dat we doen wat we beloven. Pas als je ja daadwerkelijk een ja is ben je een betrouwbare overheid,” aldus de fractievoorzitter. Naar alle waarschijnlijkheid zal er op 21 april een gesprek zijn met InterActie en de gemeenteraad.