'Rechter heeft gesproken, maar nu nog een oplossing!'

ERMELO - Op 6 april heeft de voorzieningenrechter de uitspraak gedaan dat de betonblokken op de Prins Hendriklaan teruggeplaatst moesten worden. Daarmee is ook de Maximalaan aan de westzijde weer afgesloten. Hiermee is een oplossing voor de bewoners van het Trefpunt nog niet in zicht.

,,Dit kost de gemeenschap ondertussen tienduizenden euro’s," stelt Bart van der Knaap van BurgerBelangen Ermelo(BBE). ,,Het is sinds de uitspraak overigens muisstil. Is dit een soap of een klucht?" Nee, vindt BBE. ,,Het is diep triest. We willen een betrouwbare overheid zijn en het college moet rechtmatig handelen. Dat hebben ze niet gedaan en de uitkomst hiervan was te voorspellen. Wat je ook mag vinden van de blokkade, er is indertijd een afspraak gemaakt met de bewoners, zodat zij hun bezwaren tegen de plannen van het Trefpunt zouden intrekken. Hierdoor kon er worden gebouwd en konden de mensen daar gaan wonen," aldus BBE bij monde van Van der Knaap.

Onwenselijk

,,De CDA wethouders Rikkert Vliek en Eddy Bilder hebben indertijd een afspraak met de bewoners van Ermelo Noord gemaakt, dat de Prins Hendriklaan zou worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Hierdoor zou ook worden voorkomen dat doorgaand verkeer door de wijk zou komen vanuit de Julianalaan naar de Harderwijkerweg. Dit zou een onwenselijke situatie opleveren. Tevens zou de nieuwe wijk het Trefpunt extra verkeersbewegingen opleveren. Prognoses wezen daarbij naar verschillende opties," aldus Van der Knaap. In 2013 heeft de raad overigens bij het GVVP vastgesteld dat de Prins Hendriklaan dicht blijft. ,,Nu de wijk is gerealiseerd heeft het CDA zich hard gemaakt voor het openstellen van de Prins Hendriklaan. De Voorzieningenrechter heeft aangegeven dat de noodzaak hiervan niet is aangetoond en dat de betonblokken moeten worden teruggeplaatst."
Daarnaast betreurt BurgerBelangen Ermelo dat er geen alternatief ligt voor de bewoners van het Trefpunt. ,,Het is een mooie wijk," aldus BurgerBelangen Ermelo, ,,en er moet voor de bewoners een oplossing komen. Maar een goede ontsluiting ontbreekt. De oplossing vanuit het college is te eenzijdig benaderd. Er had een alternatief plan moeten liggen. Daarom roept BurgerBelangen Ermelo het college met klem op om te komen met een alternatief, zodat de wijk op korte termijn op meerdere kanten kan worden ontsloten."