Oude bekenden op nieuwe lijst

ERMELO - Voormalig raadslid en fractieleider Hans de Haan is voor de VVD Ermelo beschikbaar als kandidaat-wethouder. Dit tot grote vreugde van de ledenvergadering. Als voorzitter van de programmacommissie heeft hij mede het verkiezingsprogramma vorm gegeven. De Haan is momenteel voorzitter van de VVD Statenfractie van Gelderland.

Hans de Haan maakte in het voorjaar van 2014 de overstap van de lokale politiek naar de provincie. Een bekend gezicht dus. Dat geldt ook voor Hugo Weidema en Daniëlle Terpstra. Weidema (57) heeft de meeste ervaring als volksvertegenwoordiger: zes jaren in Zeewolde, daarna vijf jaren in Ermelo. Hij volgde Hans de Haan op als fractievoorzitter van de VVD Ermelo, maar verliet in de zomer van 2015 samen met Daniëlle Terpstra de lokale politiek. Een roerige tijd die volgens de partij nu voorbij is. ,,De VVD is vol zelfvertrouwen: het moet anders en beter in Ermelo," zegt voorzitter Hans van Zetten. De partij heeft elf kandidaten geplaatst op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar.

Elftal

Lijsttrekker Herma van der Weide-Van ’t Hof presenteert het elftal: ,,Hier staan niet elf individuen, hier staat een team van liberalen, dat zich gaat inzetten voor alle inwoners in Ermelo. Niet alleen in campagnetijd, maar voor de volle vier jaren. Dat kan als raadslid, als fractievertegenwoordiger of fractie-adviseur. Dit elftal wordt het winnende team bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.” Plaats 2 is Dimitri Poos (43) geplaatst. De bestuurskundige, werkzaam als manager bij Rijkswaterstaat, is vorig jaar naar Ermelo verhuisd en was daarvoor zes jaren raadslid in Leidschendam–Voorburg. Huidig VVD raadslid Monique van den Broek-Van Rijswijk (51) is de 2e vrouw op de lijst en staat op plek 3. Tussen hen op plek 5 de Benjamin van het elftal, de 23-jarige student Anne Dragt. Nieuw is Laleh Rahmani (40), apotheker in Ermelo. Zij staat op plek 7. Piet Woltman (70), gepensioneerd directeur van verzekeringsbedrijven, staat op plek 8. Hij wordt fractie-adviseur financiën. Yuri Visser (37) die zich na benoeming om familieredenen moest terugtrekken als lijsttrekker, staat als fractie-adviseur op plek 9. Plek 10 is voor de campagneleider Jean-Paul Wiedenhoff (45), geboren en getogen in Ermelo. Voormalig VVD raadslid en wethouder, Peter Meijer (73), is de lijstduwer en van het elftal. Voor elk teamlid is hij persoonlijk coach. Wegens verblijf op Curaçao ontbreekt hij op de foto. “Ons elftal vertegenwoordigt alle doelgroepen in Ermelo: vrouwen en mannen, studenten, ouders en grootouders, werknemers, ondernemers en ZZP’ers. Ook kennis en ervaring is in overvloed aanwezig. Vooral de nadrukkelijke intentie van allen om zich als team te manifesteren en het vooruitstrevende VVD programma, maken ons enthousiast,” aldus de lijsttrekker.