Zingen op verjaardag

ERMELO – Vandaag viert Koning Willem Alexander zijn verjaardag en heel Nederland viert dit mee. Gisteren was het de verjaardag van de Ermelose Koning van het levenslied, Egbert Dijkhuis. Er gaan bij de familie Dijkhuis nauwelijks dagen voorbij zonder dat er gezongen wordt. Maar op Egberts verjaardag was het een groot muziekfeest. Zijn dochters zongen hem ’s ochtends toe, ’s middags pakte zijn vrouw Carina de microfoon.

Vandaag had Egbert een druk programma met optredens. De Oranjevereniging had de volkszanger gevraagd om op het Oranjeplein op te treden. En dat werd één groot feest. Naast nummers als de Kastelein, dat hij speciaal zong voor Johan van Leeuwen, en de Echte ware vrouw zong Egbert ook verschillende covers. Zo bracht hij de Ermelose feestvierders in beweging.

Operatie

De Ermelose zanger moet het binnenkort even rustig aan doen. Hij zal volgende maand geopereerd worden aan zijn heup. De operatie staat al een poosje gepland en Egbert is blij dat hij onder het mes mag. Vooral omdat hij steeds meer pijn heeft en het hem belemmert in de dagelijkse dingen. De orthopedisch chirurg Roy Brokelman gaat Egbert over twee weken opereren. En zoals beloofd zal Ermelo van Nu er zo ‘live mogelijk’ verslag van doen.