Volkszanger binnenkort weer losjes in de heupen

ERMELO - 'St Jansdal meest positief in beeld van ziekenhuizen', lazen we vanmorgen in de krant. Dit naar aanleiding van een onderzoek naar de populariteit van ziekenhuizen in de media. St Jansdal komt het meest positief in beeld in bijvoorbeeld kranten en op radio en tv. 97 procent van de berichtgeving over het St. Jansdal is positief, blijkt uit de studie van Clipit.

Komt dat even goed uit. Immers Egbert Dijkhuis werd vanmorgen opgenomen voor een heupoperatie. En dan is het prettig als je in zo’n ziekenhuis mag liggen. Om zeven uur meldden Egbert en Carina zich bij de receptie. Egbert gaf aan toch wel wat gespannen te zijn. Ze mochten doorlopen naar de opnamebalie. Die was nog gesloten, dus wachten in het restaurant. Die overigens ook nog gesloten was. Bleek dat de opnamebalie pas om 8.15 uur openging, dus weer terug naar de receptie. Ze werden verwezen naar opname-afdeling 2Oost. Met de lift naar boven, afdeling op en gemeld. Een vriendelijke verpleegster begeleidde Egbert en z’n vrouw naar zijn ‘nieuwe kamer’. Een lichte kamer met aan weerszijden een groot strandgezicht. Op de ene ook nog een meer dan levensgrote schildpad. Gelukkig lag Egbert er met z’n gezicht vanaf en hoefde hij daar niet de gehele tijd naar te kijken (‘nachtmerries zou je er van krijgen, wat een monster’). Het uitzicht wat Egbert had was beter, een mooi strand met blauwe zee. Net Turkije.

Circus

En toen begon het circus: bloed prikken (blijkt Egbert bang te zijn voor prikken, maar dit ging zo snel dat hij het niet eens merkte), bloeddruk meten, ring en ketting af, kleren uit, operatiehemd aan en liggen. Dan nog kalmerende pillen en ineens is Egbert een patiënt. Carina en hij nemen afscheid en Egbert wordt door twee verpleegkundigen met bed en al naar de OK gereden. Deur van de Ok-sluis gaat open, Egbert erin en deur weer dicht. Onder het mes.

Pijn

De volkszanger ligt na een goed verlopen operatie weer op zaal. Eerst nog met praatjes, zeker als zijn dochters op ziekenbezoek komen, maar de pijn is heftig en dat valt hem tegen. Had hij bedacht morgen weer naar huis te kunnen, het gaat iets langer duren. Op naar de revalidatie. Gelukkig heeft Egbert zo genoeg tijd om rustig de tekst te leren voor de ‘Hazes Medley’ die hij gaat zingen tijdens Ermelo Draait Door. Tipje van de sluier? Egbert Dijkhuis wordt begeleidt door koperblazers van Crescendo. Om de zanger een hart onder de riem te steken verdient hij zoveel mogelijk beterschapkaarten. Dit kan simpel via deze link. Egbert ligt op 3Oost kamer 312. De eerste kaarten zijn al onderweg.