Volkszanger draait door met Crescendo

ERMELO – Het is stil. Volkszanger Egbert Dijkhuis had de afgelopen week niet zoveel praatjes. Komt dat door de morfine en de paracetamol of maakt hij zich druk om zijn optreden tijdens Ermelo Draait Door?

Hij treedt 4 juni namelijk in de voetsporen van de Limburgse zanger Gé Reinders die zeven jaar geleden optrad met een blaasorkest. Het volledige harmonieorkest Crescendo maakt momenteel overuren om de juiste bladmuziek in te studeren.

Sluier

,,Ik heb samen met Jan Hein van Burken iets leuks bedacht,” zegt Dijkhuis, die zelfs geen tipje van de sluier wil oplichten. De Ermelose volkszanger moet nog flink herstellen van zijn heupoperatie. Hij heeft nog veel pijn, maar wil daar niet steeds mee bezig zijn. Dat laat zijn agenda overigens ook niet toe. Afgelopen zaterdag trad Egbert alweer op tijdens het Lagere Seniorentoernooi van DVS’33. ,,Dat stond al zo lang gepland, dat wilde ik niet afzeggen.”

Koperen bruiloft

Huize Dijkhuis had vorig weekend trouwens wat te vieren; een koperen bruiloft. Carina en Egbert zijn twaalf en een half jaar getrouwd. ,,We hebben het wel rustig aan gedaan, hoor,” lacht hij. ,,Zo’n niks moet alles mag dag!” ,,De kinderen hebben heerlijk gezwommen op de camping en wij konden lekker relaxen. ’s Avonds naar een wokrestaurant. Heerlijke salades, patat, vis ijsjes, drinken, te veel om op te noemen.” Toch moest de zanger het feestje bezuren, want de volgende dag had hij lichte koorts en enorm last van zijn been. Gelukkig kon hij maandag terecht bij zijn fysiotherapeut Ko Hokkeling. Masseren dus.

Dovo

Muzikale uitstapjes laat Egbert zich geenszins ontnemen. Vandaag mocht hij optreden in Veenendaal bij Dovo. Zo kon de Ermelose volkszanger alvast sfeerproeven. En hoewel de eerste confrontatie tussen zaterdag-topklasser Hoek en hoofdklasser Dovo in de nacompetitie doelpuntloos bleef, wist Dijkhuis de middag feestelijk af te sluiten.
Vanaf nu zijn alle pijlers gericht op donderdagavond. Dan zal Egbert Dijkhuis weer aanwezig zijn tijdens Ermelo Draait Door. En hoewel hij nog niet wil zeggen wat hij voor het publiek in petto heeft, is het zeker dat het een zonnig zomeravondfeest zal worden.