Barre omstandigheden en geen publiek

ERMELO - Dindoa speelde vandaag onder zeer barre omstandigheden uit tegen BEP (Beemster en Purmer) in Purmerend. Vanwege de nieuwe maatregelen die het kabinet deze week bekend maakte, zonder publiek. Minister-president Mark Rutte meldde dinsdagavond dat publiek niet meer welkom is bij sportevenementen.

Coach Herman Egberts moest de opstelling qua dames weer aanpassen, want Saskia Lieman kon nog steeds niet spelen vanwege een blessure en Naomi Hackenitz was ziek. Haar plaats werd ingenomen door Femke ten Hove. Egberts zei bij het begin van de wedstrijd dat er maar één ding belangrijk was en dat Dindoa wedstrijdpunten mee terug zou nemen naar Ermelo.

Rebounds

Al in de eerste minuut scoorde Aniek Odding de voorsprong voor Dindoa 0 – 1 en de stand kwam in de zesde minuut weer gelijk op 2 – 2 en toen was het Dindoa dat het voortouw nam en uitliep tot een 6 – 11 voorsprong bij rust. Deze voorsprong gaf het team vertrouwen en er werd ondanks de weeromstandigheden goed gespeeld. BEP scoorde in de tweede helft 2 punten achter elkaar en kwam op 8 – 11 waarna Dindoa ook weer twee keer scoorde; 8 – 13. Dindoa wist de voorsprong halverwege de tweede helft uit te bouwen tot 9 – 16 en toen was het BEP dat beter ging spelen. Zij kwamen terug tot 14 – 16 met nog vijf minuten te spelen. De Ermelose coach wisselde Mark Bronkhorst voor Jonathan van der Beek om meer rebounds te kunnen krijgen en daardoor de druk op BEP te verhogen. Dindoa wist nog een punt te scoren, een heel belangrijke van Tom van den Berg; 14 – 17 en BEP kwam in de laatste minuten nog terug tot 16 – 17 en Dindoa was blij dat de scheidsrechter op tijd de wedstrijd afblies waardoor Dindoa twee wedstrijdpunten behaalde.