Ermeloërs pakken belangrijke punten

ERMELO - Forse regenbuien kwamen uit de lucht tijdens de wedstrijd Dindoa tegen Antilopen. Maar dat weerhield de Ermeloërs niet om er vol voor te gaan. Dindoa wist met 10 tegen 7 de winst te behalen.

Bij aanvang van de wedstrijd hoosde het behoorlijk en het bleef de hele wedstrijd doorregenen. De spelers waren kletsnat en ook de kou deed beide ploegen geen goed. Antilopen kwam al gauw op een 0-2 voorsprong en het duurde 11 minuten voor Kasper Velgersdijk voor Dindoa de 1-2 scoorde. Lars van der Velde stond in de basis van het eerste en hij speelde een geweldige wedstrijd. Hij zorgde voor veel onderscheppingen en goede rebounds. Halverwege de eerste helft scoorde Van der Velde de gelijkmaker; 2-2 door een kleine kans te benutten onder de korf.

Wissel

Na de 2-2 werd het 3-3 en toen 3-4 waarna Dindoa een vrije worp kreeg en de coach Herman Egberts Sam van der Beek inzette om de vrije bal te nemen. Dit was een zeer goede wissel want Sam scoorde de vrije bal en het werd 4-4. Daarna waren er nog twee minuten te spelen waarin Daphne van der Berg en Ruben de Vries een vrije bal en strafworp benutten waardoor de thuisploeg met een 6-4 voorsprong de rust in ging. In de tweede helft scoorde Aniek Odding de 7-4 waarna Antilopen terugkwam tot 7-6. Opnieuw was het Ruben de Vries die Dindoa deed uitlopen tot 8-6. De gasten kwamen terug tot 8-7 wat de spanning langs de lijn, zonder publiek, weer deed toenemen. In de laatste twee minuten was het Dindoa dat scherp speelde en Daphne en Tom van den Berg scoorden allebei waardoor Dindoa een belangrijke winst binnenhaalde; 10-7.