Alleen profclubs gaan door

ERMELO/ REGIO – Het KNVB-bekertoernooi wordt voortgezet zonder amateurclubs. Dat meldde directeur Jan Dirk van der Zee in het radioprogramma Langs de Lijn. DVS'33 Ermelo mag dus niet aantreden tegen eredivisionist Willem II uit Tilburg. Een grote domper voor de vereniging.

Begin oktober wist DVS’33, door van DOVO te winnen, het hoofdtoernooi van de KNVB beker te bereiken. Hierin zou de Ermelose derdedivisionist het opnemen tegen eredivisieclub Willem II. Maar de deadline voor de amateurs die aan het toernooi om de TOTO KNVB Beker deelnemen is inmiddels verlopen. Door de coronamaatregelen van de overheid mogen de amateurs tot in elk geval half december niet voetballen, wat eerder uitkomen tegen de betaaldvoetbalclubs in het bekertoernooi onmogelijk maakt. Daarom is besloten om dit seizoen alleen met de profs verder te gaan.

Vergoeding

De 26 gedupeerde amateurclubs zijn Barendrecht, Achilles Veen, DTS Ede, Quick Boys, DVS ’33, ODIN ’59, OFC, Quick, Rijnsburgse Boys, Excelsior Maassluis, Scheveningen, Sliedrecht, IJsselmeervogels, Capelle, AFC, HHC Hardenberg, Kozakken Boys, Harkemase Boys, OSS ’20, VV Katwijk, Staphorst, TEC, UNA, Groene Ster, Westlandia en SteDoCo. Deze amateurclubs, die nog in het bekertoernooi zaten, ontvangen een financiële vergoeding en direct zullen worden toegelaten tot de 1e ronde van het toernooi om de TOTO KNVB Beker van het seizoen 2021 2022.