Een goede voorbereiding is het halve werk

ERMELO - Op maandag 15 maart start de inschrijving van de Week van de HME die van zaterdag 29 mei tot en met zaterdag 5 juni wordt gehouden. Door de te verwachten geldende coronaregels, kan de afstand op eigen tijd en eigen parcours gelopen worden.

Dit jaar kan iedereen meedoen met de Onderweegs & de Groot 5 km, de OAK Advocaten 10 km en de Nero Halve marathon. Ook wordt er de Mulderij Bedrijfsjuristen Kidsrun gehouden over 1 kilometer. De HME- App zorgt voor tijdsregistratie of kan gekoppeld worden aan een GPS horloge. Er wordt een klassement opgemaakt per afstand, de nummers 1, 2 en 3 dame/heer op elke afstand winnen prijzen en er worden heel veel prijzen op startnummer verloot.

Leerlingen

Interactie Sportbedrijf Ermelo is aangehaakt als het gaat om de lagere scholen. De bedoeling is om massaal de kinderen aan de start te laten verschijnen. Dat geldt ook voor de leerlingen en leerkrachten van Christelijk College Groevenbeek die meedoen in de Van Panhuis Bouw Groevenbeek competitie. Interactie Sportbedrijf Ermelo gaat ook proberen bewoners van ’s Heerenloo en Groot Emaus te stimuleren mee te doen.

Voorbereiden

Ook dit jaar kan iedereen zich voorbereiden onder begeleiding van ervaren hardlooptrainers. Dit wordt net als voorgaande jaren mogelijk gemaakt door Gezondheidscentrum Mesrits, autobedrijf Versteeg Buurman en Intersport Ermelo. De organisatie gaat opnieuw de samenwerking aan met Loopgroep Visie. Niet alleen beginners krijgen een schema, maar dat kan ook voor de gevorderden. De loopschema’s kunnen alleen of met meerderen uitgevoerd worden, maar het kan ook onder begeleiding. Vanaf 15 maart kan er op maandag- en donderdagavond getraind worden onder de noemer een afhaaltraining Run2Go. Deze trainingen worden verzorgd door gediplomeerde trainers, je loopt alleen of in tweetallen en krijgt de training uitgereikt voor de training. De trainers zullen op afstand advies geven indien nodig. De trainingen worden gegeven op Landgoed Veldwijk vanaf Sporthal ten Duyn.

Melden

De organisatie van de Week van de HME vraagt nadrukkelijk aan deelnemers om zich wel te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan kan er in overleg bekeken worden wat de beste mogelijkheid is.