Korfbalclub in actie voor zieke Henk ter Haar

ERMELO – Korfbalvereniging Dindoa organiseert op zaterdag 3 juli een sponsorloop voor vrijwilliger Henk ter Haar. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen, zodat de wens van Ter Haar kan worden gerealiseerd: een nieuwe sportvloer in de sporthal van Dindoa.

Henk ter Haar (61) kreeg in augustus 2019 de diagnose ALS, een ongeneeslijke spierziekte waarbij langzamerhand alle spieren in het lichaam uitvallen. Dit betekent ook dat Ter Haar zijn werk bij het REA-college, waar hij dertig jaar werkzaam was niet meer kan doen. Ook de vrijwilligerswerkzaamheden bij Dindoa, waarvan hij ruim 25 jaar lid is, lukken niet meer. Vorig jaar werd op het Dindoasportpark de Henk ter HaarTribune onthuld als blijk van waardering voor het vele werk wat Ter Haar voor Dindoa heeft gedaan. En dan nu de sponsorloop. Dindoa vindt dat ze iets terug moeten doen voor de vele jaren inzet van de enthousiaste vrijwilliger. Ze besloten een sponsorloop te organiseren om zo geld in te zamelen voor een wens van Ter Haar. Omdat zijn hart nog steeds bij de club ligt wil hij graag dat het opgehaalde geld naar Dindoa gaat. In overleg is besloten het te bestemmen voor een nieuwe sportvloer in de sporthal.

Formulieren

De deelnemers aan de Run for Henk starten zaterdag 3 juli om 16 uur met het team op het kunstgrasveld van Dindoa. De deelnemers hebben één uur de tijd om zoveel mogelijk rondjes te lopen en daarmee zo veel mogelijk geld op te halen. Wie het meeste geld ophaalt maakt ook nog eens kans op een leuk prijsje. Sponsorformulieren om je te laten sponsoren door familie, vrienden en buren zijn verkrijgbaar bij Dindoa.