Stemmen op genomineerden Ermelose Sportverkiezing 2022

ERMELO – In november vroeg de nominatiecommissie van de Ermelose Sportverkiezing om lokale sporters voor te dragen voor de Sportverkiezing 2022. Er werd een gemeleerd gezelschap aan sporthelden, vrijwilligers en sportclubs aangedragen. De nominatiecommissie stelde per categorie drie kandidaten vast. En vanaf vandaag kan iedereen hier op stemmen.

Dit jaar zijn er in acht verschillende categorieën (sport)helden genomineerd. Deze (sport)helden hebben allemaal een uitzonderlijke sportprestatie geleverd in 2022. De genomineerden van het jaar 2022 per categorie zijn:.
Sportman: Willem van Eikenhorst (MC Vol Gas), Paul van Uhm (AV Atlos) en Jefta Reinbergen (CSV Dindoa).
Sportvrouw: Iris van Aurich (Openwaterzwemmen) en Noor Oosterhoff (Budo Academy Ermelo).
Sportploeg: Dindoa B1 (CSV Dindoa), DVS JO13-1 (DVS’33), synchroonpaar Trampolinespringen Eline Westhuis en Valerie Bosschart (GV Sparta).
Sporttalent: Vera Wapenaar (Fencing Ermelo), Noud van den Brink (MTB) en Esmee Hartenberg (CSV Dindoa).
Sportinitiatief: IJs in Ermelo, Halve Marathon Ermelo en de Loopgroep van Arne Mulder.
Sportfotograaf: Rik van den Bos, Theo Aalten en Jan de Roo.
Sportvrijwilliger: Jeanet van den Bor-Hop (Ermelose Dart Vereniging) en Renske de Jongh (CSV Dindoa).
De laatste categorie is Sportiefste basisschool, waarvoor de genomineerden in de eerste week van januari bekend worden gemaakt. Meer informatie over de genomineerden staat op interactie-ermelo.nl/interactie/stem-op-mij.

Nominatiecommissie

De nominatiecommissie werd gevormd door Hans van Zetten, voorzitter van GV Sparta Ermelo; Sarath Hamstra, wethouder Sport gemeente Ermelo; Benjamin Moritz, beleidsmedewerker Sport; Leonard Osté, voorzitter Dindoa Ermelo; Ronald Brouwer, directeur bestuurder Chr. College Groevenbeek; Johanna Minnaard, Minnaard Fotografie; Gert Hofsink, Ermelo van Nu; Romee Pol, Sportvrouw van het jaar 2018; Aart Goossensen, voorzitter DVS’33 Ermelo; Frieda Fennell, Ermelo’s Weekblad en Robin Bunt, Buurtsportcoach van Interactie Sportbedrijf Ermelo. Bij het samenstellen van de commissie is er voor gekozen om uit verschillende disciplines een afgevaardigde te laten plaatsnemen. Van verenigingsbestuurder, tot redacteur en van schoolrector tot oud winnaar. ,,Het sportgala in Ermelo wil sport verbinden met onderwijs, politiek, media en lokale organisaties. Die verbinding zie je ook terug in de samenstelling van de nominatiecommissie, ” aldus Hans van Zetten, voorzitter van de nominatiecommissie Sportverkiezing.
Je kunt vanaf vandaag hier stemmen.