Ermelo huldigt eerste golfkampioenen

ERMELO – Alien van Dijk is de overall-winnaar van de eerste Ermelose Golfkampioenschappen. In Ermelo was het vanmorgen heel erg nat, op de golfterreinen van Dorhout Mees in Biddinghuizen, viel het mee.

Het waren vanmiddag eigenlijk prima omstandigheden voor het 1e Ermelose Golfkampioenschap. Een beetje regen in de middag, maar verder prachtige Hollandse luchten met veel zon. Om ongeveer kwart voor één vanmiddag ging het eerste Ermelo’s golf kampioenschap van start. Een kampioenschap waaraan alleen Ermeloërs aan mee mochten doen. ,,Dus niet als je werkt in Ermelo of wanneer je dochter in Ermelo woont,’’ legde voorzitter Klaas Mollema aan de deelnemers uit. De Ermelose Golfkampioenschap is een soort van vervolg op het Dorpsgolf wat enkele jaren geleden is gestopt. De organisatie met Jan Kraaij, Rudolf de Graaf, Kees van Dorp, Klaas Mollema en Babet Voorkamp hoopt er een traditie van te kunnen maken. Er werden twee ronden van 9 holes gelopen waarbij Peter Schneemann de winnaar bij de heren werd. Alien van Dijk werd niet alleen winnaar bij de dames, maar ook nog eens de totaalwinnaar. Onverwacht, want ze reageerde zeer verbaasd toen haar naam werd opgelezen. Ze werd er haast verlegen van. Beiden ontvingen uit handen van Rudolf de Graaf een beeld. Van Dijk ontving daarnaast nog de wisseltrofee, een Ermelose Pauw gemaakt door John Spek.

Bejaarden

Dat golf een sociale sport is, bleek vanmiddag des te meer. De deelnemers hebben onderling veel contact en lachen wat af. ,,Het is een uitermate gezellige dag, we hebben veel plezier en leuke contacten. En je loopt wat af. En omdat het afgelopen dagen flink geregend heeft en de grond doornat is, is het lopen wel een stuk zwaarder dan anders,’’ legt een van de deelnemers uit. ,,Maar gezien de gemiddelde leeftijd is golf toch wel een sport voor bejaarden.’’ Een ‘jongere’ deelnemer beaamt dit: ,,Ik heb dan ook geen tijd om elke week een aantal uren op de golfbaan door te brengen, en de meesten dus wel.’’ Er zijn in Ermelo zo’n honderdvijftig actieve golfers. Maar doordat Ermelo geen eigen golfclub heeft, spelen ze bij verschillende clubs in de regio. De meesten spelen in Biddinghuizen bij DorhoutMees, maar ook bij Edda Huzid, Golf4All en Rijk van Nunspeet. ,,Het zal dus lastig zijn om alle Ermelose golfers bij een eventuele eigen golfclub te krijgen. Ik ben bijvoorbeeld al elf jaar lid bij DorhoutMees, en stap dan zeker niet over. Dat geldt vast voor meer golfers.’’ Maar, deelnemen aan het Ermelose Golfkampioenschap is voor iedereen leuk. Dat bleek wel uit de49 deelnemers.

Goed doel

De organisatie had van te voren aangekondigd dat het overgebleven geld naar een goed doel zou gaan. Na afloop kon de organisatie dan ook ‘een heel net bedrag van duizend euro, wat vandaag bij elkaar was gespeeld’ schenken aan Jan Schuurman, voorzitter van Stichting De Ontmoeting uit Ermelo. Klaas Mollema is aan het eind van de dag een uitermate tevreden mens. ,,We nemen met elkaar toch een risico door zoiets te organiseren, zonder dat we weten of we er financieel wel uitkomen. Maar, dat is gelukt. Daardoor hebben we een leuk bedrag naar De Ontmoeting kunnen overmaken en is er zelfs een buffertje voor volgend jaar. Want we gaan nu zeker door, maar dan wel als stichting.’’