Medailles voor Sparta springers

ERMELO - Afgelopen weekend sloot voor de trampolinespringers van Sparta het wedstrijdseizoen af met de 2-jaarlijkse internationale Forza-Cup in Goes. Hier namen springers deel uit o.a. Nederland, België, Engeland en Frankrijk. Het werd een waar feest voor de Spartanen, want in diverse categorieën sprongen zij zich in de prijzen.

Bij de Instappers sprong Lois Hagen zich op haar allerlaatste wedstrijd naar het brons. Caro Binnerts wist daar ook een fraaie 5e positie in het eindklassement te bemachtigen. Bij de pupillen sleepte Lieke Schuur het brons in de wacht. Fleur de Rook behaalde een verdienstelijke 11e plaats, Ranita Jansen behaalde een mooie 13e plaats en Jula Arends sprong een uitstekend toernooi en werd 16e.

Podiumplaatsen

De jeugdmeisjes profileerden zich als een sterke ploeg. Zo ging het zilver naar Jilde Hagen en het brons was voor Rhodé van den Brink. Britt Stoel werd met nipte achterstand prima 4e en Zara Dijkema behaalde ook een prima 7e plaats. In de Juniorenklasse sprong Ide Althof haar laatste wedstrijd met een nieuwe moeilijke oefening. Ze deed het prima en werd 11e in het eindklassement. Bij de seniordames verraste Christel Groothuis door het goud naar zich toe te trekken. Sandra Schaftenaar wist een prima 5e plaats te behalen. Nynke van der Veen ging voor een mooie nieuwe moeilijke sprong, maar ging helaas fout, een 16e plaats was het eindresultaat. Bij de seniorheren stond Jesper Jansen op het podium met een mooie zilveren plak.

Internationale klassen

Bij de jeugdmeisjes kreeg Dani Mooibroek eindelijk betaald voor al haar harde werk. Een nieuwe moeilijkheid en stabiele wedstrijd leverde het goud op. Het brons ging dit keer naar Anke Boeve, terwijl Isa Meijerink, met een uitstekende wedstrijd, volgde op minimale afstand, met de vierde plaats als resultaat. Tessa Boeve maakte een foutje bij de verplichte oefening, waardoor ze zakte naar de 9e plaats in het eindklassement. Bij de Junioren sprong Gina van den Brink zich naar de tweede plaats. Clubmaatje Annemijn sprong een prima wedstrijd en won het brons. Tamar Foppen deed het ook prima en werd 5e in het eindklassement. Bij de Seniordames sprong Tessa de la Parra een moeilijke oefening die nog niet altijd even lekker liep. Ze behaalde wel de finaleronde en eindigde uiteindelijk op de 8e plaats in het eindklassement.

Met 4 nieuwe springsters in de nationale Oranje Jong Talent-selectie en sinds kort weer een dame in Oranje, is het nu alleen nog maar hopen op een mooie nieuwe sporthal met een vaste plek, zodat het team optimaler kan trainen en zich nog verder kan ontwikkelen.