Nu weer concentreren op de competitie

ERMELO – Dankzij een 1-2 nederlaag tegen het Katwijkse Quick Boys konden de Ermeloërs zich niet te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker.

De geelzwarten van trainer Bert van Hunenstijn namen in de beginfase van de wedstrijd in de tweede ronde van de KNVB-beker, het initiatief waarbij in de derde minuut Maurice de Ruiter de bal een meter over het doel schoot. Enkele minuten later schoot ook Mike Ahrens op het doel van doelman Martijn de Zwart, hoog over. De blauwwitten namen het initiatief over. Door een slordigheidje van Dennis Hollart kon Jesse van Niekerk de bal in de elfde minuut in het Ermelose doel leggen, 0-1. De Katwijkers bleven de betere kansen creëren. Een kwartier na de treffer van Quick Boys kreeg Mike Ahrens een kans. Daniël van Warven legde de bal goed breed in de voeten van Ahrens, maar keeper De Zwart was alert. In de dertigste minuut was het weer Quick Boys die gebruik maakte van de situatie toen Van Nieuwkerk uitbrak en het duel met Basil Camara won. Zijn voorzet op Max van Steen was goed genoeg zodat deze hem achter keeper Eppink kon leggen: 0-2. Tien minuten voor de rust werd Reda Kharchouch nog gevaarlijk, maar zijn schot ging via de paal langs het doel.

Dirk Kuyt

Meteen na rust nam de ploeg van trainer Jan Zoutman weer het initiatief en dat zorgde bijna voor het derde doelpunt, maar Eppink deed waar hij goed in is. Even later werd een vrije trap van Daniël van Warven ingekopt door Gökan Yasar: 1-2. De Ermelöers zagen weer mogelijkheden en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Dit leidde wel tot enkele kansen, maar niet tot doelpunten. Ondanks twee gele kaarten speelden de Katwijkers de wedstrijd gecontroleerd uit en plaatsten zich voor de volgende bekerronde. DVS’33 Ermelo had het nakijken. Tot verrassing van veel Ermeloërs zat international en oud-Quick Boysspeler Dirk Kuyt zat op de bank bij Quick Boys. Uiteraard trok hij veel bekijks en velen wilden met hem op de foto.