Hardlopen en puur genieten

ERMELO - Zaterdag 18 augustus staat het centrum van Ermelo in het teken van de Nero-Ermeloop 10km, een Veluwse 'summer run''. Maar dat is nog niet alles: echte trail-runners kunnen deelnemen aan de sportieve VDBHoliday-Trail van 20 km.

Deelnemers worden -na het ophalen van het startbewijs- per bus naar de startlocatie gebracht. Het parcours gaat langs de schaapskooi en over het Romeinse marskamp, door het leefgebied van edelherten en wilde zwijnen. Daarna komen de lopers op het parcours van de 10 km en finishen zij op het Raadhuisplein.

Geen tijdsregistratie, wel puur genieten

De Trail is geen wedstrijd: er is geen tijdsregistratie. De nadruk ligt op het genieten en de beleving van de mooie Veluwsche landschap. Voor het optimaal genieten, starten de runners in zes wave-tempogroepen. Ervaren traillopers en bikers begeleiden alle groepen. Zij kennen de route en stemmen het tempo af op de wave-eindtijd.

Inschrijven

Er kan slechts een beperkt aantal Trail-runners deelnemen. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.ermeloop.nl. Bij inschrijving is het mogelijk aan te geven in welke wave-tempogroep men wil starten. Profiteer van de vroegboekkorting tot en met 8 juni, hierna is er tot 9 augustus voorinschrijving.