Goud voor Romee Pol en Valerie Bosschart

ERMELO - De kersverse Nederlands kampioen Romee Pol had tijdens de Forza-cup weinig tot geen concurrentie en wist met gemak in het Zeeuwse Goes het goud in de wacht te slepen. Dit gebeurde afgelopen weekend tijdens het 13e internationale toernooi waar verschillende springtoppers van GV Sparta waren afgevaardigd. Voor een klein aantal hing er ook de eerste WK-kwalificatie aan vast, met limieten die drie keer moeten worden behaald tussen juni en oktober.

In de B-klasse meisjes 2008 en jonger sprong Chemène Hazelof haar eerste internationale wedstrijd. Ze sprong een nieuwe keuze-oefening uit en bereikte een mooie 11e plaats. In de categorie B-jongens 2007-2008 sprongen Jim Wery en Thijn Helming ook voor het eerst een internationale wedstrijd. En dat deden de heren uitstekend. Jim werd verrassend 6e en Thijn ook prima 13e. Bij de meisjes nam Sofie van Beekhuizen deel en zij sprong 2 mooie oefeningen, waardoor ze de 9e plaats bereikte.

Dubbele salto

Bij de meisjes 2004-2005 namen Femke Elzinga en Annamay de Bruijne deel. Zij sprongen beter dan verwacht en bereikten respectievelijk de 6e en de 12e plaats in het eindklassement. In de dames-categorie sprong Sandra Rakhorst een nieuwe moeilijkheidsrecord. Ze behaalde in totaal de 9e plaats. Bij de heren sprong Jesper Jansen voor het eerst een dubbele salto en deed dat uitstekend. Hij behaalde de 4e plaats. In de A-klasse 2007-2006 sprongen Eline Westhuis en Valerie Bosschart. Voor hen was er tevens een WK-kwalificatie aan gekoppeld. Beiden wisten hun eerste limiet binnen te halen. Westhuis sprong zich daarnaast naar het zilver en het goud ging naar Bosschart.

Zilver

In de categorie 2004-2005 sprongen Merel van de Kamp, Jula Arends en Fleur de Rook hun toernooi. Alle drie sprongen ze hun wedstrijd goed uit. Arends behaalde de 16e plaats, Van de Kamp werd 15e en De Rook sprong met twee prachtige oefeningen zelfs naar plek 11, hetgeen boven verwachting was, gezien de sterke deelname uit Nederland. In de categorie 2002-2003 sprongen Anke Boeve, Tessa Boeve en Dani Mooibroek. Ook in die categorie konden WK-punten worden behaald. Bij Tessa en Dani ging het minder dan gehoopt. Tessa moest haar oefening aanpassen en Dani sprong naar de mat. Anke wist haar nieuwe oefening uit te springen en behaalde zelfs met gemak haar eerste WK-limiet. Voor het toernooi sprong ze zich naar het zilver. Bij de dames 17-21 jaar sprongen Annemijn Cornelissen, Gina van den Brink en Tamar Foppen. Cornelissen werd 10e doordat ze haar oefening moest afbreken. Van den Brink en Foppen hielden stand in de zware categorie en behaalden verrassend brons en zilver.