Ermelose supporters weer blij na overwinning

ERMELO - DVS’33 Ermelo en HSV Hoek uit Zeeland hebben in een open wedstrijd het talrijke publiek getrakteerd op een mooie pot voetbal. DVS’33 won verdient, maar vonden in Hoek een waardig tegenstander.

Eigenlijk speelde Hoek zoals de thuisploeg ook graag speelt. Opkomende back, snelle buitenspelers en een sterke centrumspits. En Hoek wilde ook voetballen, ondanks het feit dat ze al na 25 seconden op een 1-0 achterstand kwamen. Berry Powel gaf een prachtige steekpass op Olivier Pilon die beheerst de bal in de hoek krulde. DVS’33 drukte door en kreeg kansen. Weer Powel stond aan de basis van de 2-0 want hij werd vastgepakt in de zestien. Pilon verzilverde de strafschop: 2-0. Zoals gezegd bleef Hoek doen waar ze goed in zijn. Aanvallen als het kan. Een waarschuwing werd door keeper Theodorie Velanas nog gekeerd maar even later blunderde hij bij een cornerbal. In plaats van de bal weg te rossen, wilde hij hem vangen. Hij liet de bal los en Hoek kwam op 2-1. DVS’33 had het in die fase moeilijk vooral omdat Frank van der Burg twee keer slordig was en ook zijn handen weer meer dan vol had aan zijn tegenstander. Het was gister de enig zwakke schakel want invallers Dennis Hollart (een dijk van een wedstrijd, wat een inzicht en overzicht) en Jorran van Santen (die kilometers aflegde op het middenveld) speelden sterk. DVS’33 oogde ook stabieler en frivoler met een goed voetballend middenveld waarin Maurice de Ruiter ongelukkig was hard werkte en waar Hoek handen en voeten te kort kwam.

Strafschop

Nog voor de pauze kwam de Ermeloërs op een 3-1 nadat Benjamin Roemeon de turbo aanzette en diens voorzet door Pilon werd ingeschoten. Pilon miste daarvoor nog voor open goal een unieke kans. In de tweede helft bleef het over en weer aanvallend. Pilon mistte wederom een uniek mogelijkheid en de Ruiter had geen geluk toen hij de bal in enen op de slof nam. Sterker nog, het werd nog spannend toen Roald de Vries zich iets afzette tegen zijn tegenstander en scheidsrechter Timmer daar een strafschop in zag, 3-2. Het bleef op en neer gaan en het publiek voelde dat er minimaal nog een doelpunt zou vallen. Het werd 4-2. Benjamin Roemeon - feitelijk de man of the match maar de drie doelpunten van Pilon gingen net voor - pikte de bal af van zijn tegenstander en vanaf de middellijn was er geen houden meer aan. Hij maakte het keurig af. Een sterke wedstrijd met een geconcentreerd verdedigend DVS’33 dat met een surplus aan klasse voorin uiteindelijk het Zeeuwse Hoek wist te verslaan.