Olivier Pilon topscorer van alle Nederlandse divisies

ERMELO – Vandaag publiceerde Voetbal.com de meest scorende ploegen van dit seizoen. In de Eredivisie is PSV met afstand de ploeg die dit seizoen het vaakst het net vond. In de overige divisies zitten echter twee ploegen die nóg vaker scoorden: DVS’33 Ermelo en vv Noordwijk.

Beide ploegen zijn actief in de zaterdagse Derde Divisie. DVS’33 Ermelo doet het overigens iets beter dan de Noordwijkers. De Geelzwarten hebben drie doelpunten meer en schopten het leer 43 keer in het doel. De resultaten van de Ermelose ploeg zijn zeer doelpuntrijk, meldt de statistiekensite. Zo won het 6-0 van ASV De Dijk, versloeg het Eemdijk met 0-9, gaf het FC Lisse een pak slaag (9-1) en was er een doelpuntrijk duel tegen SJC: 6-3. De ploeg van Bert van Hunenstijn kreeg zelf ook eenmaal een flinke dreun te verwerken. Het verloor namelijk met 5-0, niet verrassend van die andere veelscorende ploeg: Noordwijk. Afgelopen zaterdag won DVS’33 Ermelo weer met een groot doelsaldo tegen vv Hoek wonnen de Ermeloërs thuis met 4-2.

Topscorer

Afgelopen weekend was aanvaller Olivier Pilon wederom de grote man: hij scoorde immers een hattrick. Met dertien doelpunten is hij bovendien topscorer van de competitie. Ploeggenoot Maurice de Ruiter staat, niet onverdienstelijk op de derde plaats met negen goals.